Helsingborg väntar i finalen

Abdul Khalili fixade finalbiljetten i Svenska Cupen till sitt Helsingborg när han blev målskytt i 2–0-segern i semifinalen mot Malmö FF.
Sport • Publicerad 1 maj 2014

I finalen väntar Elfsborg, som slog ut Sirius med klara 4–1.

Helsingborg har nu chansen att ta sin sjätte titel i Svenska Cupen när finalen avgörs den 18 maj på Friends Arena. Elfsborg jagar sin tredje inteckning.

Matchvinnare för Helsingborg inför 8 450 åskådare på Swedbank stadion i Malmö blev mittfältaren Abdual Khalili. Efter en stor hemmadominans i inledningen av matchen passade Khalili på när MFF-duon Erdal Rakip och Simon Thern stod och sov. I den 27:e minuten satte nämligen mittfältaren 1–0 till sitt Helsingborg. Bortasupportrarna firade målet med att tända bengaliska eldar och spelet stoppades i drygt tio minuter.

Chanser till en MFF-kvittering saknades inte, och möjligheterna till en kvittering ökade för MFF när Loret Sadiku med knappt tjugo minuter kvar att spela blev utvisad. Men när David Accam kontrade in 2–0 helt på egen hand på tilläggstid var Helsingborg klart för final.

Malmös Simon Kroon tvingades lämna matchen på bår med stödkrage efter en sammanstötning.

Anfallaren Viktor Prodell blev stor matchvinnare för Elfsborg i den andra semifinalen mot superettanlaget Sirius på Studenternas i Uppsala. Prodell svarade för tre mål när Boråslaget vann med klara 4–1.