Annons
Mark slog Kvarnby i damligans SM-slutspel. Läs om det, och helgens övriga idrottshändelser i Sjuhärad med omnejd, här.
Sport • Publicerad 24 februari 2013

BASKET: Mark Basket har i dag spelat andra matchen i kvartsfinalgrupp B i damligans SM-slutspel. För motståndet stod Kvarnby. Det blev vinst för Mark med 74–65 efter en rafflande avslutning.

Händelserapportering:

Annons

* Efter första perioden stod det 16–14.

* I andra startade Mark fantastiskt bra och hade 12–2 efter drygt sex minuters spel. Total ställning: 28–16.

* I halvtid är ställningen 36–22 till Mark. Starkt att bara släppa in 22 poäng på 20 minuters spel.

* I den tredje quartern lade Kvarnby i en högre växel och spelade betydligt bättre. Mölndalslaget vann perioden med 27–20, och den totala ställningen inför fjärde perioden skrevs till 56–49 i Marks favör.

* Med 2,01 kvar att spela av matchen är Kvarnby ikapp. Ställningen är 64–64. Noterbart att Ashley Key står på fyra fouls och blir utfoulad om hon drar på sig en till.

* Med 1,45 kvar blir Marks storstjärna Ashley Key utfoulad. Strax därpå går Mark upp i trepoängsledning, 68–65. Det här blir en rysare!

* Mark ser ut att klara det här. Har 72–65 med 44 sekunder kvar.

* SLUT: Trots att storstjärnan Ashley Key blev utfoulad samtidigt som Kvarnby jobbat sig ikapp lyckades Marks vända på steken ännu en gång. Vinstsiffrorna skrivs till 74–65 och SM-slutspelet lever i allra högsta grad för Mark.

Bästa poänggörare i Mark: Ashley Key, 23.

BASKET: Borås Baskets utvecklingslag besegrade Tälje Knights med 87–62 i basketettan. Bästa poänggörare var Mohamed Neffati (16).

Annons

BASKET: BG Mark vann också sin match i basketettan. Kringlan hemmaslogs med 80–57 efter att Elin Ljunggren gjort flest poäng (18) i Kinnalaget.

CYKEL: Bästa cyklisten i Cramo Go Green blev Isabelle Söderberg när teamet körde sitt första linjelopp i går. Cyklisten blev 23:a i en belgisk tävling över 125 km.

DUATHLON: Boråstriathleten Andreas Lindén kom på fjärde plats i Duathlon Binissalem på Mallorca. Lindén försökte komma loss under cykeletappen men misslyckades, och inför den avslutande löpningen kom han iväg som tolva. Han tog sig upp till fjärde plats men lyckades inte komma upp till en pallplats.

FOTBOLL: Elfsborg föll mot norska Fredrikstad i årets sjätte träningsmatch. Matchen slutade 0–1. Läs mer här.

FOTBOLL: Skilda världar var det för division två-lagen Norrby och Dalstorp i går. Norrby föll med 5–0 borta mot Skövde AIK medan Dalstorp vann med samma siffror mot Gislaved. Dalstorps mål gjordes av Jimmy Arnesson (2), Anders Johansson, Christian Magnusson och Björn Arnesson.

HANDBOLL: Borås HK vann mot gästande IFK Nyköping med 30–25 (16–11) efter storspel från målvakten Andreas Bände. "Jag har varit nere i en formsvacka så det kändes gött att både få chansen och sedan spela bra", kommenterade målvakten efteråt. Nu har tabelltrean Borås fem poäng ner till fjärdeplacerade HK GP, med bara tre matcher kvar att spela. "Det ska till ett mindre mirakel för att vi ska missa kval nu", konstaterar Bände.

RALLY: Årets andra SM-deltävling har avgjorts, under Östersund Winter Rally. Molla-tjejen Miriam Walfridsson (kartläsare) kom på femte plats tillsammans med Ramona Karlsson i deras Skoda Fabia WRC. Nästa SM-deltävling sker på grus, 9–11 maj. "Vi ser verkligen fram emot resten av säsongen, det känns grymt kul att känna oss mer hemma i Skodan nu", skriver Karlsson och Walfridsson i ett pressmeddelande.

Kinds Kristian Johansson kom på 34:e plats, men åtta i sin klass, Trimmat 2WD.

RIDSPORT: Andra raka segern. Tredje raka meetingpriset. Lisen Bratt Fredricson är drottningen av Gina Tricot Grand Prix. "Matrix trivs verkligen i Borås. Och jag med", sa en glad och lättad Fredricson till BT efteråt. Boråsryttaren Adam Sjöberg lyckades inte upprepa prestationen från kvalet. I bronsfinalen fick han ett stopp redan på tredje hindret och sedan var chanserna till winning round och placering borta.

SKIDOR: Ulricehamns sprintfantom Hanna Falk var anmäld till Tjejvasan men kom inte till start. Det gjorde däremot Ymers Catharina Ramhult som slutade på 55:e plats.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons