Annons

Hegerberg målskytt igen – efter 707 dagar

Lyon körde över regerande mästarlaget Paris SG med 6–1 i toppmötet i den franska ligan.
Norskan stjärnan Ada Hegerberg blev tvåmålsskytt – hennes första fullträffar på 707 dagar.
Fotboll • Publicerad 15 november 2021
Ada Hegerberg. Arkivbild.
Ada Hegerberg. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Den 26-åriga anfallaren har dragits med en envis korsbandsskada sedan början av 2020 och gjorde comeback i oktober mot Häcken i Champions League.

I ligamatchen hemma mot PSG kom också de första målen. Hegerberg byttes in i den 74:e minuten i ledning 4–0. Åtta minuter senare hade hon skrivit in sig i målprotokollet två gånger om.

Annons

– Det var en perfekt kväll, jag är stolt över laget, säger hon till Canal+ enligt NTB.

– Det var en känslomässig kväll. Jag har saknat det och har jobbat hårt för att nå de här ögonblicken.

Det franska toppmötet hade annars föregåtts av en stor skandal i PSG. Mittfältaren Kheira Hamraoui utsattes nyligen för en attack när två maskerade män drog henne ur en bil och misshandlade henne.

Lagkamraten Aminata Diallo greps i samband med dådet, men har sedan släppts efter förhör.

– Jag är fortfarande golvad av den här händelsen. Inte ens bland herrarna har vi sett något liknande. Det är såklart negativt för damfotbollen, sade Lyons tränare, Sonia Bompastor, om händelsen.

Lyon toppar tabellen med åtta segrar på lika många matcher. PSG däremot åkte på sin första förlust i ligan efter sju raka vinster, och ligger tvåa.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons