Annons

Hattrickhjälte tog Dallas till semifinal

Utan Gabriel Landeskog på isen tog det stopp för Colorado i Stanley Cup-slutspelet.
Efter tre mål av Joel Kiviranta kunde Dallas vinna den sjunde och avgörande kvartsfinalen med 5–4.
Ishockey • Publicerad 5 september 2020
Dallasspelarna jublar efter Joel Kivirantas (tredje från vänster) avgörande mål.Foto: Jason Frranson/AP/TT

Dallas mot Colorado blev en rysarkvartsfinal.

Efter att i två raka matcher ha missat chansen att avgöra serien tvingades Dallas till en avgörande match mot laget från Denver. Och den matchen gick hela vägen till förlängning.

Annons

Där avgjorde Joel Kiviranta. Efter nästan åtta minuters förlängningsspel fick han från bara någon meters håll ett skottläge och satte pucken i målvakten Michael Hutchinsons vänstra kryss. Det var finländarens tredje mål för kvällen, hans första hattrick i NHL-karriären.

– Ett helt oförglömligt ögonblick. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig inför matchen. Det var första gången jag spelade en sjunde och avgörande match och det kände som en vanlig match. Men väldigt kul, säger Kiviranta på presskonferensen efteråt.

Hoppade in som reserv

Finländaren är en högst oväntad hjälte, och var sist in i laget inför matchen, när han fick hoppa in i stället för skadade Andrew Cogliano.

– Hade jag förväntat mig ett hattrick? Nej, säger tränaren Rick Bowness.

– Om jag vore en så smart tränare hade jag plockat in honom i laget mycket tidigare. Men nu har han ju goda chanser att få spela nästa match.

Kiviranta hade själv tagit Dallas till förlängningen via två kvitteringar, först till 2–2 efter det att André Burakovsky hade gett Colorado ledningen, och sedan, med bara 3.30 kvar att spela av ordinariespeltid, till 4–4.

John Klingberg assisterade till såväl Kivirantas 2–2 som Alexander Radulovs 3–3.

Landeskog skadad

Colorados svenske lagkapten kunde inte spela matchen. Landeskog fick i onsdagens möte lagkamraten Cale Makars skridsko över höger knä och ådrog sig en skada som alltså även höll honom borta i vad som skulle bli lagets sista match för säsongen.

I och med segern har Dallas för första gången sedan 2008 tagit sig till semifinal. Där väntar Vegas, som senare under natten besegrade Vancouver med 3–0. Första semifinalmötet spelas natten mot måndag, svensk tid.

Fakta: Kvartsfinalerna i Stanley Cup

Östra konferensen:

Tampa Bay–Boston, Tampa Bay vidare med 4–1 i matcher.

Philadelphia–New York Islanders, 3–3 i matcher. Nästa match natt mot söndag svensk tid.

Västra konferensen:

Dallas–Colorado, Dallas vidare med 4–3 i matcher.

Vegas–Vancouver, Vegas vidare med 4–3 i matcher.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons