Annons

Här räddar Holmén poängen

IFK Göteborg rasade efter förlorade poäng på Borås Arena. På övertid flög hela bänken upp när Sebastian Holmén tacklade undan såväl boll som May Mahlangu i straffområdet.
Sport • Publicerad 15 september 2014
Foto: Adam Ihse / TT

–Det är klar straff, säger Mahlangu.

–Inte ens nära, det var på bollen, säger Holmén

Annons

En stund efter matchen kommer IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre ut från domarkvartettens omklädningsrum. Iskallt håller han diskussionen ifrån situationen alla pratar om.

– Vi tackade bara för matchen. Jag går in i domarrummet efter varje match för att tacka. Vi pratade fotboll.., säger Stahre kort.

Det var i den andra övertidsminuten som Blåvitts mittfältsstjärna May Mahlangu fick bollen från inhoppande lagkamraten Joel Allansson och satte fart mot Elfsborgs mål. Sebastian Holmén tog kampen och när IFK– mittfältaren fintade åt vänster en bit in i straffområdet möttes de.

– Jag har en lång löpning och vet att jag har en en-mot-en-situation. Jag visste att går jag till höger kan han tackla mig så jag valde hans svagare fot. Först drar han i mig och sedan fäller han mig, säger Mahlangu utan att tveka.

Var straffen solklar?

– Kanske var domaren för långt borta för att se den klart. Det var ett väldigt snabbt anfall.

Men var det straff?

– Skojar du? Han fällde mig.

Sebastian Holmén kommer ut från omklädningsrummet en stund senare. Förstår egentligen inte uppståndelsen kring avslutningen som kom att bli en snackis.

– Det blir väl lätt så. Men jag träffar bollen först och vill ge domaren en eloge som ser hela situationen och inte behöver tveka. Att jag touchar och fäller deras spelare efteråt är ju svårt att undvika.

Annons

Domaren Stefan Johannesson säger:

– Det var en ren brytning. Jag ser till och med att han tar den med sulan. För mig är det inget att blåsa för.

0–0 på tavlan innebär såväl glädjerop i Malmö som Stockholm (AIK). Försöket att plocka in poäng i guldjakten gick om intet – och nu handlar resten av det allsvenska racet om Europaplatser kommande säsong.

– Det är målet. Men vår första halvlek i dag är alldeles för vek och vi måste lyfta oss om det ska bli möjligt. I andra blir det bättre, men över 90 minuter är vi inte nöjda på hemmaplan, säger Sebastian Holmén.

I IFK-lägret går tankarna åt samma håll, i alla fall vad gäller framtiden:

– Oavgjort var okej, det var en svår match. Det var en match där båda lagen hade chanser att avgöra, speciellt i slutskedet. Vi strävar uppåt i tabellen. Vi har en bra form i laget, säger Mahlangu.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons