Annons

Här laddar blågula supportrar för VM-genrepet

Mindre än en vecka till VM – och genrep i Göteborg.
Då bildade Camp Sweden ett blågult hav av sångglada supportrar som uppladdning.
Fotboll • Publicerad 9 juni 2018
Camp Sweden laddar upp på Trädgårdsföreningen i Göteborg innan landslagets VM-genrep mot Peru.
Camp Sweden laddar upp på Trädgårdsföreningen i Göteborg innan landslagets VM-genrep mot Peru.Foto: Oskar Pålsson

Camp Sweden är supporterorganisationen som stöttar landslaget och som har växt lavinartat under de senaste mästerskapen. Ordförande är Lena Hunt, som bor i Sandared.

– Jag förvaltar bara något som fyra grabbar startade 2004 under EM i Portugal, säger Hunt, och beskriver vidare:

Annons

– De åkte på en del landskamper och såg att det blev fler och fler svenska supportrar på plats. Så de valde att skapa en mer organiserad supporterrörelse, och efter det har alltihop växt något kopiöst.

Det stora genombrottet för Camp Sweden var för sex år sedan, när EM avgjordes i Polen och Ukraina. Sverige spelade alla sina tre gruppspelsmatcher i Kiev, varför Camp Sweden kunde ha en bas på en ö utanför staden under hela mästerskapet.

– Det var stort. EM i Frankrike för två år sedan var också bra, men tyvärr har vi fått en mardrömslottning nu i Ryssland. 970 mils resor för att kunna följa de tre matcherna är värsta möjliga scenario, säger Lena Hunt.

Av den anledningen var det inte möjligt med ett gemensamt blågult supporterboende under kommande VM, däremot kommer det att anordnas marscher och samlingar inför Sveriges matcher.

Så också på lördagseftermiddagen, i Göteborg. Timmarna före Sveriges sista test inför VM, mot Peru på Ullevi, samlades gultröjade och laddade tillsammans på Trädgårdsföreningen i centrala Göteborg.

Livemusik, diverse event samt en auktion till förmån för Cancerfonden stod på agendan.

– Den här sortens samlingar är jag så stolt över. Det är så fint att se alla vara på plats och ha Sveriges landslag som gemensamt intresse. All klubblagsfotboll läggs åt sidan – här hejar alla på samma lag, säger Lena Hunt.

Efter uppladdningen på Trädgårdsföreningen fanns möjlighet till gemensam marsch mot Ullevi, en dryg timme innan matchstart.

VM-genrep, Sverige–Peru. Ullevi, lördag 19.15.

Oskar PålssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons