Annons

Hanna Falk börjar träna igen

Sprintkometen Hanna Falk kan börja träna igen.
Sport • Publicerad 12 februari 2010

Det beskedet fick den svenska OS-debutanten sedan hon undersökts vid ankomsten till OS-byn i Whistler natten mot fredagen svensk tid.

Det var inför världscupsprinten i Canmore i lördags som Hanna Falk fick känningar i ena ljumsken och avstod tävlande. Senare konstaterades att hon hade en inflammation i ljumsken och efter att ha missat tre dagars skidträning kom hon med delar av längdlandslaget till Whistler från lägret på Vancouver Island sent på torsdagseftermiddagen lokal tid.

Annons

På fredagen kan hon börja träna på skidor igen.

– Hon är klart bättre i ljumsken. Men hon får bara gå lätt på skidor i morgon. Det är ordern från läkaren Klas Östberg och sjukgymnasten Karsten Kaping, säger längdlandslagets presschef Torbjörn Nordvall till TT.

Den klassiska OS-sprinten avgörs på onsdag. Hanna Falk har seglat fram som ett medaljhopp i OS efter världscupsegrarna i sprint i Düsseldorf före jul och Otepää, Estland, i mitten av januari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons