Annons

Tar över som ny Kretsloppsgeneral: ”Väldigt spännande”

Per Johansson blir ny tävlingsledare för Kretsloppet.
Organisationen förstärker också med Erik Wickström.
Friidrott • Publicerad 2 oktober 2017
Roger Hjelm, Lennart Bellhem, Michael Claesson, Erik Wickström och Per Johansson ingår i Kretsloppets ledningsgrupp.
Roger Hjelm, Lennart Bellhem, Michael Claesson, Erik Wickström och Per Johansson ingår i Kretsloppets ledningsgrupp.

– Jag vill att det ska bli som en fritidsgård för boråsarna, att de ska motionera och ha kul ihop, säger Wickström.

Efter årets Kretslopp valde Ymers Tommy Andersson att lämna tävlingen efter att ha ansvarat för den i nio år. Under måndagskvällen blev det klart med hans ersättare.

Annons

Per Johansson från Borås SK blir ny tävlingsansvarig och skidåkaren och föreläsaren Erik Wickström blir ansvarig för sociala medier och presskontakter.

Johansson var bland annat tävlingsledare för Knalleloppet i 17 år.

– När jag nu blev tillfrågad tycket jag det var väldigt spännande. Jag har sysslat mycket med skidåkning och gör det fortfarande som ledare i Borås SK, så jag har samlat på mig erfarenheter, säger han.

I den tioårsjubilerande organisationen sitter också Roger Hjelm, som var med och grundade Kretsloppet, kvar som administratör i ledningsgruppen tillsammans med ekonomiansvarige Lennart Bellhem och Korpens ordförande Michael Claesson.

De två senaste åren har trenden i antalet deltagare varit vikande.

– Visst har vi förmodligen sett peaken på alla som vill tävla mot sig själv och göra en bra tid på milen för den här gången. Men jag vill trycka på att det är en folkfest för alla. Alla kan vara med på Kretsloppet för att det är kul och för att man träffar kompisar. Man kan ta en heldag när hela familjen springer, säger Wickström.

Han har tidigare bland annat ansvarat för sociala medier för Ski Classics och får nu till uppgift att locka fler löpare till Boråsloppet.

– Vi måste jobba hårt och vända trenden. Det gäller att hela tiden påminna om att det här loppet finns och visa inspiration, bilder och nyheter i större omfattning än vad som gjorts. Det ökar sannolikheten att folk springer loppet. Men jag tackade ja för 47 minuter sen... Vi måste sitta ner och tala om strategier.

Han ser en möjlighet redan nu.

– Vi kan hjälpa löparna mer, komma med tips på hur de ska komma mer förberedda och engagera dem mer än på bara Kretsloppsdagen.

Annons

Även Johansson ser en utmaning i att få fler löpare att delta.

– Jag tror att vi kan locka många av dem som aldrig har sprungit ett lopp, framför allt till ett tio-årsjubileum, säger han.

Finns det risk för att det inte bär sig ekonomiskt om det fortsätter minska?

– Nej inte som vi ser just nu, säger Hjelm.

– Men vi jagar kostnader hela tiden för att det ska kunna gå runt, säger Claesson.

Lennart Bellhem menar att man har en bra ekonomisk struktur och koll.

– Vi ser inga risker och budgeten ser bra ut inför 2018, säger han.

Kretsloppet år 2018 är satt till 15 september. Några nyheter har organisationen ännu inte att presentera.

– Det viktiga har varit att sätta organisationen, sen ägnar vi oktober och november åt att lägga fast alla förändringar och förbättringsåtgärder och vilka nyheter som iscensätts nästa år, säger Hjelm.

Li EdqvistSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons