Annons

Hamrén: "Då måste vi vinna"

Poängförlust för Österrike var en seger för Sverige.
Sport • Publicerad 9 september 2014
Foto: 

I oktober blir det ombytta roller, när Ryssland kommer till Stockholm.

– Då blir det mer vi som behöver vinna, säger Erik Hamrén.

Annons

I Österrike målades EM-kvalstarten upp som ödesmatch och besvikelsen över den missade trepoängaren blev därefter. Erik Hamrén är desto nöjdare, i alla fall med resultatet, när han dagen efter summerar 1–1-matchen i Wien.

– Det är inte så stor skillnad mellan noll och en poäng, men det är stor skillnad mellan om Österrike har tre poäng eller inte. Så jag är väldigt nöjd med en poäng, säger förbundskaptenen.

Hamrén är främst nöjd med det defensiva spelet mot Österrike. Inför hemmamatchen mot Ryssland den 9 oktober behöver dock en del finslipas.

– Individuellt sett kan några spelare höja sig tycker jag, men även som lag. I första halvlek hade vi för mycket bolltapp. Jag vill att vi ska göra det bättre när vi vinner boll, då har vi möjlighet att straffa sådana här lag också.

"Tuffa matcher"

Hamrén förväntar sig samtidigt en annan matchbild mot Ryssland, med Sverige som spelförande lag och med pressen på sig.

Att som österrikarna kalla första hemmamatchen i kvalet för ödesmatch vill Hamrén dock inte.

– I alla de här toppmatcherna är det väldigt viktigt att inte förlora och Ryssland kommer säkert att ha inställningen att en poäng kan vara väldigt bra på bortaplan. Då blir det mer vi som behöver vinna.

– Men efter i går är det nio matcher kvar. Först efter fyra, fem omgångar är det någon idé att börja titta på tabellen. Det är många tuffa matcher med Österrike, Ryssland, Montenegro och oss.

"Det är krig ibland"

Annons

Medan de svenska krönikörerna kallar oavgjort för en "smakstart" är tonen betydligt dystrare i de österrikiska medierna. På tidningarnas nätsidor var dock snarare Zlatan Ibrahimovics armbåge mot David Alaba i centrum dagen efter 1–1-matchen. Den svenske anfallaren kände sig efteråt inte särskilt skyldig, en inställning som delas av förbundskapten Erik Hamrén.

– Vi jobbar med spelare på högsta nivå, tuffa matcher. Ibland händer saker, jag tror att det är lika hos båda lagen. Vi vill spela lika schysst som alla, men vi vill vinna också. Ibland är det kring på planen, det måste man acceptera, säger Hamrén.

– Jag har sett bilderna, jag kan inte se att det var avsiktligt. Jag pratade med Zlatan i omklädningsrummet också eftersom jag fick frågor om det på presskonferensen och han sade att det inte menade det.

Enligt Le Parisien riskerar inte Ibrahimovic någon avstängning.

"Händelsen rapporterades inte i den officiella matchrapporten och därför har inga disciplinära förfaranden inletts", meddelar en talesperson för det europeiska fotbollsförbundet till den franska tidningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons