Annons

Hampus Söderlund uttagen till EM

Sjömarkens bordtennistalang är uttagen till EM i Ostrava, Tjeckien. Hampus spelar i dag för Falkenberg.
Sport • Publicerad 29 juli 2010
Foto: Anders Ylander

Är du överraskad?

– Ja, om jag ska vara ärlig hade jag inte tänkt så mycket på det. Men jag är oerhört glad att få chansen. Jag har inte hunnit lägga upp något mål än, men om jag får ut max av mitt spel vet jag att jag har chans mot alla spelare.

Annons

Du är nästan hälften så gammal som truppens veteran, 31-årige Jens Lundqvist. Vad betyder det?

– Att jag förmodligen inte kommer att stå i centrum, utan hålla mig lite på min kant. Men jag är van vid att vara den yngste spelaren.

Du åkte ut tidigt ur ungdoms-EM i Istanbul nyligen. Hur är formen?

– Det blev inte så bra som jag hade hoppats på. Men det känns som att spelet kommer mer och mer. Det kommande landslagslägret i Tyskland blir bra för mig. Sedan ska jag också spela ungdoms-OS i Singapore i slutet av augusti.

Som så många andra talanger före dig har du fått epitetet "den nye J-O Waldner". Jobbigt?

– Nej, bara roligt. Om jag inte hade någon press på mig skulle jag inte tycka att det var kul. Det är en del av utmaningen.

Du har valt att inte börja på gymnasiet efter sommaren. Varför?

– För att hänga på asiaterna måste vi i Europa träna betydligt mer. Senaste året har varit väldigt psykiskt jobbigt med både skola och träning. Jag orkar inte ha det så i tre år till. Nu kan jag enbart fokusera på pingisen.

Truppen till bordtennis-EM

Förbundskapten Erik Lindh har tagit ut truppen till bordtennis-EM i tjeckiska Ostrava den 11–19 september.

Herrar: Pär Gerell, Ochsenhausen, Jens Lundquist, Bremen, Robert Svensson, Fulda, Hampus Söderlund, Falkenberg, Mattias Karlsson, BTK Warta, Kristian Karlsson, BTK Rekord.

Damer: Matilda Ekholm, Fotoprix, Carina Jonsson, Bad Driburg, Malin Pettersson, Fotoprix, Marie Persson, Team Mälarenergi.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons