Annons

Oklart om visum men Djokovic lottad för spel

Regerande mästaren Novak Djokovic har lottats in i första omgången av Australian Open – trots osäkerheten kring hans medverkan.
Samtidigt står det klart att tennisturneringen kommer att spelas inför halvtomma läktare.
Tennis • Publicerad 13 januari 2022
Om Novak Djokovic tillåts delta i Australian Open blir det inför halvfulla läktare.
Om Novak Djokovic tillåts delta i Australian Open blir det inför halvfulla läktare.Foto: Mark Baker/AP/TT

Upptakten till årets första grand slam-turnering har präglats av turerna runt Novak Djokovic. Det är ännu oklart om den serbiske världsettans visum kommer att anses giltigt och om han därmed kan delta i Melbourne.

Men trots osäkerheten har stjärnan lottats in i den första omgången som förstaseedad. Om han får stanna i landet kommer Djokovic att möta landsmannen Miomir Kecmanovic, rankad 78 i världen, i första omgången.

Annons

Australiens premiärminister Scott Morrison meddelade på torsdagen att ett beslut ännu inte tagits kring Djokovics visum. Det är upp till Alex Hawke, minister med ansvar för bland annat immigration och medborgarskap, att avgöra visumets legitimitet.

Tidigare på dagen kom beskedet att bara 50 procent av publikkapaciteten på arenorna kommer att utnyttjas när Australian Open drar i gång på måndag.

Munskydd kommer att vara obligatoriskt förutom vid måltider.

"Fans, spelare och funktionärer kan se fram emot ett fantastiskt covid-säkert arrangemang", säger delstaten Victorias turistminister, Jaala Pulford, i ett pressmeddelande.

Både antalet bekräftade covidfall och antalet sjukhusinläggningar ökar just nu i Melbourne-området.

Även under förra årets turnering rådde coronarestriktioner och publikbegränsningar. Publiken var rent av helt portad i fem dagar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons