Halmstad vände – första segern sedan augusti

Halmstad BK är ett vinnande lag igen, två månader efter förra segern.
Dramatiska 3–2 borta mot Häcken förde upp hallänningarna ovanför kvalstrecket.
Fotboll • Publicerad 23 oktober 2021
Halmstad jublar efter ett av målen borta mot Häcken.
Halmstad jublar efter ett av målen borta mot Häcken.Foto: Adam Ihse/TT

HBK har inte haft någon rolig höst i fotbollsallsvenskan och inför besöket på Hisingen låg laget på kvalplats. Men mot Häcken kom första segern sedan 22 augusti, om än efter mycket möda och stort besvär.

Det började bra när Marcus Antonsson skickade in 1–0 på straff efter en kvart, men innan första halvlek var över hade Häcken vänt genom Jasse Tuominen och Leo Bengtsson.

I andra halvlek kom ännu en vändning. Sadat Karim nickade in 2–2 innan Emil Tot Wikström sköt segermålet i 80:e minuten.

Häcken var vansinnigt nära en kvittering i slutminuterna. På tilläggstid hade hemmalaget en boll i mål, som vinkades bort för offside, och i de allra sista sekunderna lyckades Malkolm Nilsson Säfqvist avvärja Alexander Jeremejeffs jätteläge.

– Otroligt sköna räddningar och tre poäng som är... Jag vet inte, det är svårbeskrivligt, säger målvakten till Discovery+.

Lyckliga HBK-spelare kunde fira med den tillresta klacken efter att, åtminstone tillfälligt, ha passerat både Degerfors och IFK Göteborg och tagit sig upp på säker mark.

– Det har varit tuffa matcher och personligen betyder det här så otroligt mycket för mig, säger Nilsson Säfqvist.

Sex matcher återstår för Halmstad, närmast nästjumbon Örebro hemma på Örjans vall. Sedan väntar AIK, Djurgården, Elfsborg, Hammarby och Malmö FF i ett galet tufft avslutningsprogram.