Annons

Halmstad BK värvar back från Ghana

Halmstads BK som är tillbaka i allsvenskan har bekräftat sitt första nyförvärv för säsongen. Den ghananske högerbacken Phil Ofuso-Ayeh har skrivit på för året ut, skriver .
Fotboll • Publicerad 13 februari 2021
Halmstad BK har gjort sitt första nyförvärv för säsongen. Arkivbild.
Halmstad BK har gjort sitt första nyförvärv för säsongen. Arkivbild.Foto: Mats Andersson/TT

Ofuso-Ayeh var tidigare lagkamrat med Halmstad-spelaren Joseph Baffo i Eintracht Braunschweig. Baffo bjöd in honom att träna med klubben.

Han har tränat med klubben i två veckor och spelat tre halvlekar. Halmstad BK:s manager Magnus Haglund har imponerats av 29-åringen.

Annons

– Jag blev framför allt imponerad av hans speed och spelförståelse, hur snabbt han anpassade sig efter vårt sätt att spela, säger Haglund.

Ofuso-Ayeh har tidigare tillhört engelska klubben Wolverhampton utan att göra en enda A-lagsmatch. Han var utlånad i två sejourer till Hansa Rostock respektive Würzburger Kickers.

Högerbacken har dragits med en hälskada sedan mars 2019 som gjort att han inte spelat en enda match sedan dess – fram tills ett inhopp mot Falkenberg för två veckor sedan.

– En del kanske tror att jag är slut som spelare med min historik, men jag hade bara inte träffat rätt person som kunde hjälpa mig, sade han i en tidigare intervju med Hallandsposten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons