Gynge måljubilar när Växjö vann stort

Växjö gick på landslagsuppehåll med en storseger som färskaste SHL-minne.
Extra minnesvärd blev kvällen för smålänningarnas forward Richard Gynge med anledning av att han gjorde mål nummer 100 i sin karriär i landets högsta serie.
Ishockey • Publicerad 6 november 2021
Växjös Richard Gynge jublar med lagkamraterna.
Växjös Richard Gynge jublar med lagkamraterna.Foto: Mikael Fritzon/TT

När pucken släpptes hade Richard Gynge ingen aning om att han då gjort 99 mål under sin SHL-karriär.

– Nej, jag hade ingen koll och det var nog bra.

Gynge avslutade sitt första byte i matchen med att styra in den puck som levererades av lagkamraten Ludvig Claesson. De 100 målen är fördelade på 40 mål för AIK samt 60 fullträffar för nuvarande klubben Växjö.

– Jättespeciellt att få göra det i Sveriges två, i min mening, finaste klubbar. Det är en stor ära att ha fått representera de lagen så länge som jag gjort, säger han.

Perssons första

Elva av Gynges mål i högsta serien har kommit under den här hösten.

– Man tänker på nästa prestation, njuta kan man göra efter säsongen eller när man lägger av. Men det är en jättefin start av mig, jag har fått grymma puckar att jobba på.

Innan den första paussignalen ljöd passade Växjöbacken Joel Persson på att göra sitt första mål för säsongen.

– Hela laget tryckte på gasen från start och gjorde en riktigt bra match, säger Richard Gynge till TT.

Växjö vann även den andra perioden med 2–0, efter mål av Tobias Rieder samt Andrew Calof. Efter det blev matchen i mångt och mycket en transportsträcka till slutsignalen, även om Leksands Emil Heineman lyckades snygga till siffrorna. Växjös målvakt Janis Kalnins var 24 sekunder från att hålla nollan.

– Jag är glad att vi lyckades vinna sista perioden, säger Leksands tränare Björn Hellkvist.

Trea i SHL

Trots två raka förluster tillbringar Leksand landslagsuppehållet som finfin trea i tabellen.