Annons

Guld och silver i Azelius sista JSM

Borås Badmintons Johan Azelius vann guld i singel vid U19-SM. Han gav därmed sig själv bästa möjliga avslut på juniortiden.
– Verkligen. Det kunde inte ha varit bättre, säger han.
BADMINTON • Publicerad 10 februari 2019
Borås Badmintons Johan Azelius avslutade sin juniortid med att vinna både guld och silver vid U19-SM.
Borås Badmintons Johan Azelius avslutade sin juniortid med att vinna både guld och silver vid U19-SM.Foto: Privat

Internationellt blev Azelius senior redan vid årsskiftet. Men i Sverige räknas han som junior även under våren.

I helgen spelade 18-åringen från Ulricehamn sitt sista JSM, och han kom hem från Umeå med ett silver i dubbel, samt en guldmedalj i singel.

Annons

Azelius var förstaseedad i singeln, men kom ändå till Umeå med ett litet frågetecken i bagaget.

– Den senaste veckan har jag haft ont i hälen, jag tror att det är en slemsäcksinflammation. Det har gjort att jag inte kunnat träna så mycket som jag tänkt mig. Så jag var inte helt säker på formen.

Den visade sig vara så bra att han gick fram till final mot andraseedade Ludvig Petre Olsson från Trollhättan. Den matchen gick till skiljeset, där Azelius hamnade i 5–0-underläge.

– Jag visste att om jag spelar på topp skulle jag vinna. Och på slutet spelade jag väldigt bra, jag fick ut min kapacitet, säger han.

Setet blev 21–13 och JSM-guldet hamnade i Borås. Tillsammans med August Björkler från Frölunda tog Azelius silver. Där blev det finalförlust efter skiljeset.

Nu tar Azelius alltså steget fullt ut upp i seniorvärlden.

– Just nu är det inga stora tävlingar jag satsar mot, utan det blir träningsuppbyggnad fram till och med sommaren, säger han.

När slår du din in i seniorlandslaget?

– Det borde inte vara så långt kvar. En jämngammal kompis är redan med, och vi är jämna. Så de i min ålder börjar slå sig in.

Johan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons