Annons

Guidetti i U21-landslaget

Skulle formstarka John Guidetti vara med i U21-landslagets playoffmatcher mot Frankrike eller i A-landslagets EM-kval mot Ryssland?
Sport • Publicerad 30 september 2014
Foto: 

Det var ett lätt löst problem.

– Han har inte funnits i mina tankar, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Annons

Med Zlatan Ibrahimovic med skadeproblem kanske det skulle finnas en öppning för att ta in Celticstjärnan i A-landslaget – men hur skulle det då gå för U21-landslaget i kvalmatcherna om en EM-biljett?

Tuffa diskussioner i förbundskorridorerna?

Nja...

– Som alltid har vi en tät dialog. A-landslaget går alltid före U21, så var det i det här fallet också, säger U21-landslaget förbundskapten Håkan Ericson.

Landslagschefen Lars Richt behövde inte ens nästan sätta ner foten.

– Det är A-landslaget som går först, det vet alla inblandade, säger Richt.

Men alla månar väl mest om sitt landslag?

– Ja, men jag har aldrig någonsin gått in och bestämt en laguttagning, jag är bara mån om att det finns en dialog mellan förbundskaptenerna. Och det har det funnits även nu.

Om Erik Hamrén var skeptisk till att ta med Guidetti ("han ska vara bättre än de andra för jag ska ta ut honom, och det är han inte") så är Ericson desto gladare, åtta mål på 14 U21-matcher är imponerande.

– Han har mycket energi, han är alltid farlig runt straffområdet och är i riktigt bra form just nu, säger Ericson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons