Annons

Flera idrottare smittade – helt lag drar sig ur

29 nya fall av covid-19 kopplade till Tokyo-OS har rapporterats. Av de nya smittade är flera idrottare – tre av dem konstsimmare från Grekland.
Olympiskt • Publicerad 4 augusti 2021
De grekiska konstsimmarna Maria Elli Lela Alzigkouzi Kominea och Evangelia Papazoglou under OS-tävlingarna i måndags. Vilka av de grekiska konstsimmarna som har konstaterats smittade är inte känt.
De grekiska konstsimmarna Maria Elli Lela Alzigkouzi Kominea och Evangelia Papazoglou under OS-tävlingarna i måndags. Vilka av de grekiska konstsimmarna som har konstaterats smittade är inte känt.Foto: Dmitri Lovetsky/AP/TT

Totalt har fyra grekiska konstsimmare konstaterats smittade. På grund av det drar sig konstsimlaget ur OS, meddelar Greklands olympiska kommitté i ett pressmeddelande. Hela det grekiska konstsimlaget har lämnat OS-byn och hålls isolerade på ett karantänhotell.

Totalt har 327 personer i Japan med koppling till spelen rapporterats smittade sedan början av juli.

Annons

Det ryska karateförbundet meddelade sent på tisdagen att Anna Tjernysjeva har testats positivt. Därmed är hennes OS över.

"Väldigt tråkiga nyheter från Japan – vår karateutövare Anna Tjernysjeva kommer inte att kunna tävla i OS", skriver förbundet på Facebook, enligt Reuters.

Tjernysjeva tog EM-guld i 55-kiloklassen tidigare i år. Enligt förbundet mår hon bra och uppvisar inga symtom. Ryska nyhetsbyrån RIA har rapporterat att de idrottare som fanns med på Tjernysjevas plan till Tokyo har testats negativt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons