Annons

Granqvist: "Just nu mår jag inte bra"

Andreas Granqvists ljumskskada vägrar bli helt bra.
Lagkaptenen i landslaget och Helsingborg vet inte när han kan spela match igen.
Fotboll • Publicerad 12 september 2020
Andreas Granqvist. Arkivbild.
Andreas Granqvist. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

"Granen" skadade sig redan i den andra allsvenska omgången i början av sommaren och har sedan dess inte spelat. Han hoppades på en comeback i slutet av augusti, men på söndagen skriver vi den 13 september när Granqvist på nytt saknas i Helsingborgs trupp i bortamatchen mot Hammarby.

– Det var inte detta jag hade tänkt mig den här säsongen, men det går inte att gräva ner sig och gömma sig. Det gäller att jobba ännu hårdare. Vi får se om vi får ordning på den här skadan eller ej. Jag gör allt jag kan och tar hjälp av experter på området, men det är en komplex skada, säger han till HD.

Annons

Andreas Granqvist spelade med ljumskproblem redan i fjol och menar att han då låg på 50 procents kapacitet, om ens det. 35-åringen, som har deltagit för fullt i de två senaste träningspassen med HIF, vill inte utsätta sig för samma frustration igen.

– Det tror jag inte laget eller de som håller på HIF vill heller. Jag kommer inte sätta mig själv på planen förrän jag kan göra mig själv rättvisa och hjälpa laget, då är det bättre att andra spelar, säger han.

Inför mötet med Hammarby ligger Helsingborg illa till på kvalplats, med elva matcher kvar att spela i årets fotbollsallsvenska.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons