Annons

Golfen pandemivinnare – nytt medlemsrekord

Golfen är pandemins stora vinnare. Med 555 332 medlemmar 2021 slår man den historiska toppnoteringen från 2004.
Golf • Publicerad 1 november 2021
Många började spela golf under pandemin. Arkivbild.
Många började spela golf under pandemin. Arkivbild.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

"I ett läge där många människor, idrotter och verksamheter i Sverige har haft det tufft, har golfbanan erbjudit över en halv miljon individer ett andningshål i en annorlunda vardag", säger golfförbundets generalsekreterare Gunnar Håkansson i ett pressmeddelande.

Riksidrottsförbundet presenterade nyligen nattsvarta siffror för idrottandet i Sverige där antalet deltagartillfällen för olika idrotter, som turneringar eller träningar, gått ner med 18 procent under pandemin.

Annons

Men det finns de som gått mot strömmen.

Golfförbundet är en av få sporter som lyckats locka nya medlemmar under pandemin där man ökat med hela 15 procent sedan 2019.

"Pandemin har självfallet varit bidragande genom att frigöra tid för en idrottsaktivitet i naturen där vi kan spela och umgås i alla åldrar och under smittsäkra former", säger Håkansson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons