Annons

Glans storspelar i landslaget

Boråsgolfaren är i delad ledning i Sotogrande Cup.
Sport • Publicerad 4 april 2008

Jättelöftet Nicklas Glans är på väg mot sitt livs triumf.

Efter två dagars spel av Sotogrande Cup är Boråsgolfaren i delad ledning.

Annons

Konkurrensen består av Europas allra bästa amatörer.

Många hade problem

Det är svårspelat, tuffa flaggplaceringar och mycket blåst på klassiska Sotogrande-banan i Spanien.

De yttre förutsättningarna är inget som rubbar 20-åringen från Borås GK. Medan stora delar av det 88 spelare stora och mycket starka startfältet kom i mål med höga scorer och hängande huvuden, var det en strålande glad Nicklas Glans.

Han gick andra rundan på 68 slag, fyra under par och gick från femte plats upp till delad ledning tillsammans med fransmannen Benjamin Herbert. Båda ligger på fem slag under par efter halva tävlingen.

Träffade många greener

–Hemligheten bakom den låga scoren är att jag spelade smart, gick inte för pinnen utan placerade bollen rätt, berättar Nicklas på telefon.

Han träffade 16 av 18 greener och missade bara en enda fairway på utslagen. Storspel, alltså. Nicklas gjorde imponerande sju birdies. Tre bogeys finns som plumpar i protokollet.

Bättre startfält går inte att hitta i Europa när det gäller amatörer. Seger i Sotogrande Cup skulle betyda största triumfen i Glans karriär. Två dagar återstår.

–Nu är det bara att försöka hålla i spelet. Jag tror det ska gå bra, säger Nicklas.

Med sitt storspel är det mycket Nicklas förtjänst att det svenska herrlaget leder lagtävlingen med förkrossande elva slag tillgodo på tvåan Skottland.

Magnus PJ Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons