Annons

Sundling gipsad – kan missa världscuppremiären

Skidvärldsmästaren Jonna Sundling är gipsad efter det dramatiska fallet i samband med skidpremiären i Gällivare.
Det är ingen fraktur, men landslagsläkaren Jan Wall kan inte ge besked om hon startar i nästa veckas världscuppremiär i Ruka.
Längdskidor • Publicerad 19 november 2021
Jonna Sundling skadade handen fallet i kvartsfinalen i sprint vid skidpremiären i Gällivare.
Jonna Sundling skadade handen fallet i kvartsfinalen i sprint vid skidpremiären i Gällivare.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det var i samband med kvartsfinalen i sprintpremiären i Gällivare som världsmästaren Jonna Sundling föll på en isfläck och slog handen i backen. Hon åkte direkt till akuten på Gällivare lasarett och senare kom beskedet från skidförbundet efter att hennes hand blivit röntgad:

”Det var ingen fraktur, men Jonna Sundling har ont i en tumme och i smärtstillande syfte har man gipsat handen.”

Annons

Landslagsläkaren Jan Wall är osäker om Jonna Sundling kan starta i samband med världscuppremiären i Ruka om en vecka:

– Det är för tidigt att uttala sig något om Ruka. Nu tar vi och ser hur det är i morgon och tar sedan dag för dag hur det artar sig. Det är jätteskönt att man inte ser någon fraktur.

TT: Hur mår Jonna Sundling mentalt efter skadan?

– Det är klart att man inte tänkte att det skulle sluta såhär. Man är så klart besviken om man ramlar när man har kontroll på loppet, så är det en isfläck precis där kurvan är slut och man börjar fokusera på nästa moment i loppet, svarar Jan Wall

Landslagschefen Anders Byström noterar att ytterligare en av sprintlandslagets stjärnor fallit rejält och slagit sig. Linn Svan för drygt ett halvår sedan och nu Jonna Sundling.

– Jonna har ju varit med om sina krascher genom åren och haft sin beskärda del av oturen. Man tänker att ska vi få en till borta när vi också tappat Linn.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons