Annons

Given förra året – nu petad: ”Gäller att inte tappa det”

Rami Kaib var given vänsterback i Elfsborg under 2018.
I år har han inte fått Jimmy Thelins förtroende – en minut.
– Gäller att inte tappa det, säger spelaren.
Fotboll • Publicerad 24 april 2019
Rami Kaib lär inte starta mot Örebro. Han är petad efter förra årets 23 matcher – för hittills har det inte blivit en minut i allsvenskan.
Rami Kaib lär inte starta mot Örebro. Han är petad efter förra årets 23 matcher – för hittills har det inte blivit en minut i allsvenskan.Foto: Li Edqvist

Rami Kaib gjorde 23 allsvenska matcher förra året. Nu inför femte omgången har han fortfarande inte spelat en minut.

– Det är Jimmys val... jag kan bara fortsätta kriga varje träning, säger vänsterbacken.

Annons

Han tittar ut över gräset.

– Jag fyller 22 snart... och blev girig med förra säsongen i ryggen. Det kändes som att jag skulle ta ytterligare kliv i år, att jag skulle ta för mig ännu mer eftersom förra året var lite av en läroprocess. Men än så länge har det inte gått som jag vill.

Solen gassar över Borås Arena, men vinden är kylig. Kaib har dröjt sig kvar på planen efter träningen. Nu står han i lä med fotbollsskorna i händerna.

– Det är tråkigt, men det är så det är nu. Men visst är det svårt att motivera sig i bland. Det funkar mycket för att jag har familj och vänner som pushar mig. Jag presterar på träningarna så får vi se hur långt det räcker.

”Det kanske inte är så många matcher om man ser till hela säsongen, men det är klart att man vill spela varje match. Ingen fotbollsspelare kan låta bli att att bli arg av att sitta på bänken. Det är svårt att säga att man blir glad av att sitta där... i så fall gillar man inte fotboll.”

Så här långt har han endast gjort ett fåtal inhopp under träningsmatcherna och suttit på bänken i allsvenskans fyra första omgångar. Orsaken heter Simon Strand, spelaren som värvades inför säsongen.

– Det är klart att det är tufft. Han är en duktig spelare, det har han visat i alla matcher hittills. Han är högerfotad och om Jimmy vill ha en högerfotad vänsterback så är det så, säger Kaib.

Fyra bänkade matcher, och inte mycket talar för att Kaib spelar mot Örebro.

– Det kanske inte är så många matcher om man ser till hela säsongen, men det är klart att man vill spela varje match. Ingen fotbollsspelare kan låta bli att att bli arg av att sitta på bänken. Det är svårt att säga att man blir glad av att sitta där... i så fall gillar man inte fotboll.

Någon direkt förklaring har Kaib inte fått.

– Jag frågade Jimmy vad som händer och fick svaret att det är en konkurrenssituation... och det kan jag absolut köpa. Men det är tur att jag brinner för fotbollen, annars hade jorden kanske inte gått under... men jag hade blivit jättefrustrerad.

Annons

Istället fokuserar han på träningarna.

– Det gäller att inte tappa det. Jag måste visa att jag ska ha platsen.

Det har inte heller blivit spel i U21, delvis på grund av en skada.

– Jag fick en lårkaka fem minuter in i en match. Den gick bort snabbt och nu är jag frisk.

På frågan varför Kaib inte fått speltid hänvisar Jimmy Thelin till konkurrensen i laget.

– Det är så det ska vara. Det gäller att fortsätta utvecklas och prestera och vara redo när det blir dags igen. Vi tror mycket på Rami men ibland blir det såna här perioder. Han har blivit mer balanserad och är stark i sitt huvud, han beter sig väldigt professionellt och har en vilja och ambition att lära sig, säger managern.

Li EdqvistSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons