Annons

Gerrard till Aston Villa – gästar snart Anfield

Steven Gerrard är tillbaka i Premier League som manager för bottenlaget Aston Villa.
"Jag är oerhört stolt", säger 41-åringen till klubbens webbplats.
Fotboll • Publicerad 11 november 2021
Steven Gerrard. Arkivbild.
Steven Gerrard. Arkivbild.Foto: Petr David Josek/AP/TT

För den fotbollsintresserade behöver spelaren Steven Gerrard ingen närmare presentation. En mittfältsprofil som bland annat spelade över 500 matcher för Liverpool, var med och vann Champions League säsongen 2004–2005, gjorde över 100 A-landskamper för England och avslutade karriären i amerikanska Los Angeles Galaxy 2016.

Tränaren Steven Gerrard har en ännu ganska kort, men framgångsrik historia. Han tog över i skotska Rangers i april 2018 och nådde en fullträff förra säsongen då laget gick obesegrat genom samtliga 38 omgångar i den skotska ligan, 32 segrar och 6 oavgjorda, och tog sin första ligatitel på tio år.

Annons

På torsdagen blev det däremot klart att Gerrards sejour i Skottland är över då han tar över som ny manager i engelska bottenlaget Aston Villa, på 16:e plats i Premier League.

"Jag vill uttrycka min uppriktiga tacksamhet till alla inom Glasgow Rangers som gav mig möjligheten att leda en sådan ikonisk fotbollsklubb", säger Gerrard i ett uttalande på Aston Villas webbplats.

Birminghamlagets nästa match, tillika Gerrards debut, är hemma på Villa Park mot Brighton den 20 november. Om bara en månad, den 11 december, gästar Aston Villa Liverpool på Anfield, vilket lär bli ett minst sagt speciellt ligamöte för Gerrard.

41-åringen själv fokuserar på sitt nya PL-lag.

“Aston Villa är en klubb med en rik historia och tradition i engelsk fotboll. Jag är oerhört stolt över att bli lagets nye huvudtränare", säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons