Annons

Fyra klubbar vill satsa på Gässlösa som sportcenter

Fyra klubbar går ihop för att få Gässlösatippen att blir ett grönskande idrottsområde.
Sport • Publicerad 15 september 2010
Foto: Sara Moritz
Foto: PeGe Johansson
GRÖN TIPP. Fyra klubbar i olika idrotter arbetar för att göra den före detta soptippen på Gässlösa till ett idrottsområde. I går uppvaktade Per-Olof Oskarsson (Kronäng), Bengt Larsson (Gässlösaprojektet), Fredrik Mellring (Borås CA), Magnus Peterson (projektledare), Magnus Johnsson (Borås CA), Göran Carlén (Sansjö Boule), Tomas Ekström (Kronäng) och Erik Sundgren (Greens GK) några av stadens ledande politiker för att få i gång arbetet.
GRÖN TIPP. Fyra klubbar i olika idrotter arbetar för att göra den före detta soptippen på Gässlösa till ett idrottsområde. I går uppvaktade Per-Olof Oskarsson (Kronäng), Bengt Larsson (Gässlösaprojektet), Fredrik Mellring (Borås CA), Magnus Peterson (projektledare), Magnus Johnsson (Borås CA), Göran Carlén (Sansjö Boule), Tomas Ekström (Kronäng) och Erik Sundgren (Greens GK) några av stadens ledande politiker för att få i gång arbetet.Foto: 

I går uppvaktade klubbarna gemensamt några av stadens ledande politiker.

– Vi är fyra föreningar med enormt stor vilja att göra något av det här området. Vi vädjar nu att ni skall beakta vår önskan, sa projektledaren Magnus Peterson i riktning mot de närvarande politikerna.

Annons

De klubbar han pratade för är Kronängs IF (fotboll), Borås CA (cykel), Sansjö Boule samt Greens GK (golf). Tillsammans har de under flera år kämpat för att göra om Gässlösa soptipp till Gässlösa Sportcenter.

Politikerna de uppvaktade i går var Ulrik Nilsson (M), Morgan Hjalmarsson (Fp), Kerstin Hermansson (C) samt Karl-Gustav Drotz (Kd).

– Frågan vi ställer oss är: varför kommer vi inte i gång? sa Kronängs ordförande Tomas Ekström.

– Vi är trångbodda på Kransmossen, och många är irriterade på oss för att vi kommer väldigt fort i spåren, sa Borås CA:s ordförande Magnus Johnsson.

– Boulen kan vara på väg att flyttas från tennishallen, och utan boulehall kan inte Borås existera, sa Göran Carlén i Sansjö boule.

– Vi vädjar väldigt mycket om att ni politiker kan hjälpa oss att hitta en lösning som gör att vi kan få ner spaden i jorden, sa Erik Sundgren, ordförande i Greens GK.

De närvarande politikerna lät genomgående positiva:

– Jag tror stenhårt på detta. Från att vara en soptipp kommer det här att bli en pärla, sa Morgan Hjalmarsson.

– En av våra viktigaste utmaningar är att göra Borås attraktivt, och idrott är en av de saker som lockar folk mest. Helst ser jag att vi får ner spaden redan i vår, sa

Ulrik Nilsson – och tänkte då i första hand på Kronängs fotbollsanläggning.

Annons

Även oppositionen är positiv till Kronängs nya anläggning. Ulf Ohlsson (S):

– När det gäller Kronäng är det ingen tvekan om att vi också vill ha i gång det projektet så snart som möjligt. Jag är inte insatt i övriga projekt, men vi är positiva till att utveckla Gässlösaområdet.

Att det planeras flera andra stora idrottsprojekt i Boråsområdet – bland annat Framgångscenter, Camp Elfsborg, utbyggnad av Ymerterrängen – ser ingen av de inblandade som något problem.

– Nej, tvärtom kompletterar de olika projekten varandra bra, sa projektledare Magnus Peterson.

Nytt sportcenter

Fyra klubbar driver gemensamt satsningen, som innebär nya anläggningar för fyra olika idrotter på gamla soptippen i Gässlösa. Centrum för området är en gemensam huvudbyggnad med restaurang, pub, gym samt mottagningar för idrottsmedicin och företagshälsovård. De fyra idrotterna det handlar om är:

Golf: Niohåls play- and pay-bana med drivingrange och andra övningsområden. Kostnaden för bygget ligger på cirka 50 miljoner kronor, och man kommer att söka kommunalt anläggningslån på 6 miljoner.

Cykel: Cykelpark med bana för mountainbike-cykling, för att MTB-åkarna skall slippa samsas med löpare på Kransmossen.

Fotboll: Kronängs IF får två fullstora planer – en konstgräs- och en grusplan. Samt en sjumannaplan med konstgräs.

Boule: Boulehall med 32 inomhusbanor samt ett antal utomhusbanor.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons