Annons

Frölundabacken opererad – borta sex veckor

Ishockey • Publicerad 11 januari 2023
Frölundas Christian Folin blir borta från spel i sex veckor sedan han fått ena fingret krossat efter ett täckt skott. Arkivbild.
Frölundas Christian Folin blir borta från spel i sex veckor sedan han fått ena fingret krossat efter ett täckt skott. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Frölunda kommer att få klara sig utan Christian Folin när SHL-ishockeyns grundserie nu går in i ett avgörande skede.

Backen utgick i mötet med Leksand i förra veckan efter att ha täckt ett skott. Efteråt konstaterades det att pucken krossat långfingret på hans vänstra hand, skriver Göteborgs-Posten. Nu har Folin opererats och blir borta i sex veckor.

Annons

– Sedan beror det på hur läkningen går med ett finger som är ganska krossat. Det brukar ta lite tid, säger han till tidningen.

Därmed blir Folin, som i genomsnitt har näst mest speltid i Frölunda den här säsongen, borta till åtminstone månadsskiftet februari-mars. Den sista grundserieomgången spelas den 9 mars.

Frölunda ligger på tredje plats och ställs på torsdagen borta mot serieledande Växjö.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons