Annons

Frölunda missade fördel

Frölunda hade tredjeplatsen i egna händer. Men laget tappade mot Färjestad till 2–3 och slutade femma i elitserien.
Sport • Publicerad 6 mars 2012
Foto: Adam Ihse/Scanpix

Svagt powerplay och oskärpa i egen zon gjorde att matchen gled ifrån Frölunda.

Laget spelade för att få välja motståndare i kvartsfinalserien och säkra hemmaplansfördel. Nu blev det inget av detta, trots att Färjestad inte hade samma motivation.

Annons

I första perioden syntes det. Frölunda hade mer fart och kraft och tog ledningen med 1–0 genom Joel Lundqvist. I andra perioden skärpte sig Färjestad ändå och tog över. Rickard Wallin kvitterade i friläge och Martin Sevc skickade in 2–1 via Frölundabacken Viktor Svedbergs ben.

Frölunda fick möjligheten att spela i nästan fem minuter med minst en man mer på isen men skapade knappt målchanser. Färjestad, med Rickard Wallin i spetsen, klarade utan problem 52 sekunder i tre mot fem.

Slutperioden blev fartfylld. Frölunda hade några sekvenser med hejdlös offensiv och Jari Tolsa bäddade vackert för Christian Bäckmans 2–2-skott i krysset.

Men oförsiktigheten i egen zon straffade sig. Per Åslund fick en enkel väg fram till segermålet med sex minuter kvar – och Färjestad går in i slutspelet med nytt självförtroende.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons