Annons

Frida Karlsson står över SM

Frida Karlsson kommer inte att köra skid-SM i Borås nästa vecka. skriver att längdstjärnans namn saknas i listan över anmälda åkare.
Skidor • Publicerad 7 februari 2021
Frida Karlsson. Arkivbild.
Frida Karlsson. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Frida Karlssons mamma och manager Mia Karlsson bekräftar saken och säger att det är ett beslut som har tagits i samråd med Frida Karlssons personliga tränare Per Nilsson och landslaget.

– Per, Frida och tränarna i landslaget kom överens om det. Det är ju långa resor och mycket, och de har en plan, säger Mia Karlsson.

Annons

21-åringen har haft en tung start på året. Under Tour de Ski skadade hon sig när hon skulle göra träningsövningar på hotellrummet, vilket ledde till att hon senare avbröt touren. Hon gjorde tävlingscomeback i världscupen i Falun förra veckan, men hade där en tung helg.

Hennes plan har tidigare varit att köra SM som en sista tävling inför VM i Oberstdorf i månadsskiftet februari–mars. Nu blir det i stället fokus på träning då det svenska landslaget redan beslutat att avstå den sista världscuptävlingen före VM, i tjeckiska Nove Mesto 20–21 februari.

Tidigare i veckan rapporterade Radiosporten att Frida Karlsson visat tecken på överträning, men det har tillbakavisats av landslaget.

"Det är inte korrekt, däremot ska hon ta det lite lugnare nu för att ladda för VM", skrev landslagschefen Anders Byström i ett sms till Expressen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons