Annons

Främste vinterparalympiern bar fanan

Paralympics • Publicerad 13 mars 2022
Zebastian Modin och hans ledsagare Emil Jönsson Haag vid medaljceremonin efter bronset i skidsprinten.
Zebastian Modin och hans ledsagare Emil Jönsson Haag vid medaljceremonin efter bronset i skidsprinten.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Zebastian Modin – Sveriges främste vinterparalympier – bar den svenska fanan vid avslutningen av Paralympics i Peking.

I Peking tog skidåkaren, som gjorde sitt fjärde Paralympics, ett silver och två brons. Modin har tagit medalj i alla fyra spelen, totalt åtta (fyra silver och fyra brons). Det gör 27-åringen till den främste svenske vinterparalympier genom tiderna.

Annons

”Med sin målmedvetenhet, envishet och vilja att ständigt bli bättre har Zebastian Modin inte bara utvecklat sig själv utan även tagit svensk parasport till en ny nivå", säger truppchefen i Peking, Niclas Grön, i ett pressmeddelande.

I sitt avslutningstal hyllade Internationella paralympiska kommitténs ordförande Andrew Parsons de aktiva som han ser som hoppets ljus och mästare för fred.

– I Paralympicsbyn fanns det olika nationer, olika åsikter, olika förmågor. Men skillnaderna delade inte oss utan enade oss, sade han, enligt AFP.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons