Annons

Fotbollstoppen utreds för sexuella trakasserier

Stormen kring Noël Le Graët, det franska fotbollsförbundets ordförande, har tagit ny fart.
Nu utreds han av åklagarmyndigheten i Paris.
81-åringen anklagas för sexuella trakasserier.
Fotboll • Publicerad 17 januari 2023
Noël Le Graët, ordförande för det franska fotbollsförbundet, anklagas för sexuella trakasserier. Arkivbild.
Noël Le Graët, ordförande för det franska fotbollsförbundet, anklagas för sexuella trakasserier. Arkivbild.Foto: Christophe Ena/AP/TT

Förra veckan fick Noël Le Graët be ursäkt för sina nedlåtande uttalanden om Zinedine Zidane och sedan anklagades han för sexuella trakasserier.

Det senare uppdagades när spelaragenten Sonia Souid i en intervju med tidningen L'Equipe anklagade det franska fotbollsförbundets ordförande för olämpligt uppträdande under flera år.

Annons

Souid berättade att Le Graët upprepade gånger försökte närma sig henne under åren 2013–2017 och att han enbart var sexuellt intresserad av henne.

Det fick Patrick Anton, chef för fotbollsförbundets etiska råd, att uppmana Le Graët att lämna sin post.

Idrottsministern Amélie Oudéa-Castéra menade att Le Graët "skadat bilden av vårt land" och tillsatte en utredning om hans förehavanden – vilket ledde till att han tillfälligt har fått lämna sin post.

Nu står det klart att även åklagarmyndigheten i Paris har startat en utredningen kring anklagelserna om sexuella trakasserier.

Noël Le Graët tillbakavisar anklagelserna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons