Annons

Fotbollsspelare frias från sexköp

En allsvensk fotbollsspelare som stod åtalad för två sexköp på sin hemadress i mars i år friades på fredagen av Stockholms tingsrätt.
Sport • Publicerad 24 september 2010

Även en annan känd fotbollsprofil som tidigare har spelat i landslaget och utländska klubbar frias från samma brott.

Båda männen har genomgående nekat till brott.

Annons

Åtalen om sexköp var en del av en större härva där ett rumänskt par misstänks för grovt koppleri. Det ska ha bestått i att de medverkat till att fyra rumänska kvinnor sålt sex i Stockholm.

Det rumänska paret döms till fängelse och utvisning. Den 22-åriga kvinnan får sju månaders fängelse och utvisning i sju år. Den 34-årige mannen döms till fängelse i ett år och sex månader och utvisas på tio år.

Sex sexköpare döms till dagsböter till mellan 30 och 70 dagsböter. Två döms för försök till köp av sexuell tjänst till 30 respektive 50 dagsböter.

Sex män frias helt.

Landslagsspelaren har för tingsrätten berättat att det var mycket festande för hans del under den aktuella tiden, det dracks alkohol och många kompisar sov över hos honom. Han hävdar att någon av hans vänner måste ha använt hans dator och telefon och ringt efter "eskorter".

Hans berättelse ger utrymme för ett inte oväsentligt tvivel, anser tingsrätten. Men med tanke på de stränga beviskrav som råder anser domstolen inte att hans uppgifter är så orimliga att de kan lämnas utan avseende och åtalet ogillas alltså.

Den före detta landslagsspelaren som efter en blöt kväll på ett hotell följde med på efterfest till en lägenhet förnekar att han betalat för att ha sex med en av kvinnorna eller att han överhuvudtaget hört talas om pengar eller betalning. I stället uppger han att de fattat tycke för varandra.

Efter att ha haft sex med kvinnan somnade han och när han vaknade hade hon åkt därifrån.

En anställd på hotellet vittnade om att hon direkt förstått att kvinnorna var prostituerade när de kom för att ansluta sig till sällskapet.

– De var väldigt sminkade och urringade med korta kjolar och höga stövlar, berättade hon för tingsrätten.

Men domstolen finner att åklagaren inte lyckats styrka att den före detta landslagsspelaren har köpt sex.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons