Annons

Fotbollens januariturné ställs in: "Jättetråkigt"

På grund av den ökade smittspridningen i Sverige och i Europa har Svenska fotbollförbundet, SvFF, valt att ställa in landslagslägren i januari.
Det innebär att herrlandslagets januariturné till Algarve i Portugal inte genomförs.
Fotboll • Publicerad 16 december 2021
Det blir ingen januariturné för herrlandslaget i fotboll. Arkivbild.
Det blir ingen januariturné för herrlandslaget i fotboll. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

– Det beror på den situation med smittspridningen som trappats upp på väldigt kort tid. Förbundet har ju en medicinsk kommitté som följer utvecklingen och lyssnar på Folkhälsomyndigheten, och kommit fram till att de avråder landslagen att åka på läger i januari. Det respekterar ju vi naturligtvis. Vi kan inte gå emot expertisen, säger herrlandslagets landslagschef Stefan Pettersson.

– Det är jättetråkigt, men också förståeligt naturligtvis, eftersom att vi alla följer och läser vad som händer.

Annons

Stefan Pettersson säger att man inte har några alternativa lösningar på januariläger.

– Nej. Det går inte att ha två–tre bokningar liggande hur länge som helst, det får man ju kostnader på och så vidare. Det är en aspekt, säger han och fortsätter:

– En annan är: skulle vi ha ett Bosön-läger inomhus och på konstgräs så är det inte upplevelsen vi vill ge de här spelarna som vi normalt sett gör i januari. Det ska vara lite speciellt, så klart.

Sverige skulle ha mött Finland i en landskamp under lägret.

Nästa gång Blågult samlas blir i stället inför VM-playoffet mot Tjeckien den 24 mars.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons