Annons

Första pallplatsen kom på hemmaplan

Fyra år efter debuten i världscupen lyckades puckelpiståkaren Albin Holmgren ta sin första pallplats. Han kom tvåa i tävlingen på hemmaplan – i Idre.
Puckelpist • Publicerad 11 december 2021
Albin Holmgren i puckelpisttävlingen i Idre, där han kom tvåa.
Albin Holmgren i puckelpisttävlingen i Idre, där han kom tvåa.Foto: Nisse Schmidt/TT

20-åringen, som tävlar för Åre SLK, satte ner ett riktigt bra finalåk med högt tempo i mittensektionen och stor hoppning, skriver skidförbundet i ett pressmeddelande. I superfinalen fortsatte Holmgren att ösa på och satte både hopp och åkning vilket gjorde att han kunde klättra till en andraplats.

– Allt funkade idag, det är nästan en hemmabacke här i Idre. Farten satt verkligen idag och det är ju kul. Det här betyder supermycket och det känns som att det släppte lite nu, sade Holmgren till Viaplay.

Annons

Som bäst hade han tidigare varit elva i världscupen.

Ytterligare fyra svenskar gick till final, Ludvig Fjällström kom sjua och Oskar Elofsson tia. Japanen Ikuma Hosishima vann och fransmannen Benjamin Cavet kom trea.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons