Första hemmasegern för Ulricehamn

Förlängning och straffar krävdes. Sedan tog Ulricehamn sin första hemmaseger för säsongen.
Sport • Publicerad 13 november 2014

– Det studsade lite åt rätt håll för oss, säger Patrik Andersson som satte den avgörande straffen.

Fast i mitten av andra perioden var det Bäcken som tjänade mest på hur pucken studsade. Då gjorde Göteborgslaget två mål på en minut och vände till ledning.

Två av Ulricehamns baklängesmål i matchen kom efter individuella misstag.

Men i tredje perioden kom hemmalaget tillbaka starkt och kvitterade.

Laget hade också ett par chanser under de sista fem minuterna av ordinarie tid. Avgörandet kom istället i straffläggningen.

Tim Norén räddade två av Bäckens. Sebastian Meijer och Patrik Andersson satte sina för Ulricehamn.

– Detta var ett steg i rätt riktning för oss. Och vi spelade helt rätt efter våra förutsättningar, säger Patrik Andersson.

Efter en gedigen laginsats som gav två välförtjänta poäng för Ulricehamns IF.

Division II Södra A

Ulricehamn-Bäcken 4–3 efter straffar (1–1, 1–2, 1–0, 0–0) Första perioden: 0–1 (8.12) Kevin Börjesson, 1–1 (10.18) Sebastian Meijer (Marek Wypasek, Patrik Andersson).

Andra perioden: 2–1 (5.42) Patrik Andersson (Oskar Bygård, Victor Kilén), 2–2 (10.58) Patrik Flodin, 2–3 (12.03) Peter Boman.

Tredje perioden: 3–3 (2.37) Anton Netterberg (Sebastian Meijer, Patrik Andersson).

Avgörande straff: Patrik Andersson.

Skott: 29–37 (6–11, 6–14, 15–10, 2–2).

Utvisningar, UIF: 1x2 minuter. Bäcken: 1x2 minuter.

Domare: Niklas Eriksson, Falköping.