Annons

Först Ironman i Kalmar - nu tennis-VM i Miami: ”Kvartsfinal är målet”

Förra simstjärnan och sambon Louise Karlsson coachade honom till ett personbästa i Ironman Kalmar.
Nu vill Robert Samuelsson slå ett ”pers” i veteran-VM i tennis i Miami.
– Målet är kvartsfinal både i lag och individuellt, säger 44-åringen.
Triathlon/Tennis • Publicerad 14 oktober 2019
Robert Samuelsson genomförde Ironman i Kalmar i augusti. Två månader senare ska han försvara Sveriges färger i veteran-VM i tennis i Florida.
Robert Samuelsson genomförde Ironman i Kalmar i augusti. Två månader senare ska han försvara Sveriges färger i veteran-VM i tennis i Florida.Foto: Louise Karlsson

Robert Samuelsson var en av de bästa collegespelarna i tennis när han pluggade på Tulane University och boråsaren, som numera bor i Göteborg, var också sedan topp 600 i världen på ATP-rankingen.

Sensommaren och hösten är hektisk för 44-åringen. Först slog han ett nytt personbästa i Ironman i Kalmar i augusti. Nu väntar veteran-VM i tennis i Miami, Florida.

Annons

– Jag hade målet att putsa tiden från två år sedan och det gick över förväntan när jag gick in på 10.18, jag är absolut nöjd med den tiden, säger Robert Samuelsson.

Samuelsson har förbättrat simningen markant, sambon och förra simstjärnan Louise Karlsson har en fena med i det jobbet.

Hennes betyg på din simning?

– Hon tycker att jag har tagit stor kliv, haha, säger Samuelsson och fortsätter:

– Vi simmar ofta tillsammans, framför allt öppet vatten-simning på sommaren.

Förra simstjärnan Louise Karlsson.
Förra simstjärnan Louise Karlsson.Foto: Claudio Bresciani/TT

Målsättning med racketen i handen i Miami?

– Det finns fyra-fem lag som är riktigt bra med en hel del före detta topp 100-spelare. Spanien, Frankrike och Holland brukar sticka ut. En fullt rimlig målsättning är kvartsfinal och där försöka skrälla oss fram. Vecka två då individuella går så är målet kvartsfinal.

Om du måste välja, triathlon eller tennis?

– Svår fråga. Båda sporterna har sin tjusning. Den stora skillnaden är jag fortfarande kan utvecklas i triathlon medan i tennis så gäller det att försöka hålla nivån så länge det går. Jag älskar fysiska utmaningar där man pressar kroppen till bristningsgränsen. Där det gäller att kämpa mot demonerna som konstant försöker övertyga en att ge upp eller vika ned sig. Tennisen är på det sätter mycket mer ovisst. Där är dagsform, motståndare och den mentala pressen betydligt mer påtaglig.

Blir det Ironman i Kalmar 2020?

Annons

– Jag är inte anmäld men det blir nog några triathlontävlingar nästa säsong också...

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons