Annons

Forsberg hyllar supertalangen Kulusevski

Emil Forsberg hyllar Dejan Kulusevskis snabba utveckling och ser fram emot en ännu starkare landslagsoffensiv.
Fotboll • Publicerad 4 september 2020
Emil Forsberg gläds åt Dejan Kulusevskis utveckling och en ännu starkare svenska landslagsoffensiv.
Emil Forsberg gläds åt Dejan Kulusevskis utveckling och en ännu starkare svenska landslagsoffensiv.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Mittfältaren och landslagsmålvakten Robin Olsen öser beröm över 20-åringen som fick ett genombrott modell större i Serie A förra säsongen.

– En fantastisk spelare, det vet alla. Han har visat vilken bra fotbollsspelare han är och fick ett kvitto på det när Juventus köpte honom, säger Olsen som i egenskap av spelare i Cagliari och Roma hade extra bra koll på Kulusevskis framfart i Parma.

Annons

Forsberg går ett steg längre. I Dejan Kulusevski tror han att svensk fotboll har nästa världsstjärna.

– Han ska fortsätta att vara sig själv, tro på sig själv, då har han alla förutsättningar att bli topp fem i världen. Det tror jag absolut.

Långt till taket

– Han har en smarthet i sitt spel som det kan ta ett par år att lära sig. Han är redan där, vill spela på ett visst sätt. Är han redan så bra i det spelet kommer han att bli ännu bättre. Den nivå han är på nu, sett till hans ålder, är väldigt imponerande. Det är långt kvar tills han slår i taket, om man säger så.

Ett landslag kryddat med Kulusevskis egenskaper kommer att innebära en starkare offensiv. Det är Forsberg övertygad om.

– Vi har utvecklat ett offensivt spel de senaste åren som har blivit bättre och bättre för varje samling. Vi har fått in spelare som tänker offensivt, som vill spela offensiv fotboll. Det är nya spelare som är hungriga, som spelar en väldigt fin fotboll. Det är kul att titta på och det känner man av själv som spelare, säger Forsberg.

– Vi har spelare som utvecklas både där fram och där bak och det gör att vi utvecklas också som lag.

Gillar konkurrensen

Alexander Isak, Mattias Svanberg, Robin Quaison och Kristoffer Olsson är andra yngre och offensivt lagda spelare som tagit plats i landslaget sedan VM-slutspelet 2018.

Forsberg uppskattar en allt hårdare kamp om platserna i startelvan.

– Konkurrens ska det alltid vara, det gör att man får ut det bästa ur sig själv. Det tyder på att vi får fram många duktiga spelare. Det är bara roligt att det kommer nya spelare som tar för sig och vill visa att de ska vara i startelvan. Det är så det ska vara.

Forsberg har haft en hektisk sommar och nådde nyligen semifinal i Champions League med Leipzig.

– Jag känner mig själv i väldigt bra form. Jag har haft en bra försäsong, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons