Annons

Förre BHC-tränaren nära HV 71

Borås Hockeys förre tränare Per Ljusteräng kan bli ny assisterande tränare i HV 71.
Ishockey • Publicerad 29 juli 2015
Per Ljusteräng under sin senaste sejour i Borås Hockey.
Per Ljusteräng under sin senaste sejour i Borås Hockey.

Enligt Jönköpingsposten är Ljusteräng ett av de hetare alternativen som assisterande tränare i HV 71 efter att Patrik Ross och Johan Åkerman tackat nej.

Nu skriver jmini.se att Ljusterängs agent bekräftat kontakt med klubben angående Ljusterängs tjänster.

Annons

Ny huvudtränare i Jönköpingsklubben är Johan Lindbom, och utöver Ljusteräng nämns även förre förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson som ett troligt namn att backa upp Lindbom.

Per Ljusteräng har tränat Borås Hockey i två sejourer; först tre säsonger i division ett 2004–2007, och sedan en och en halv säsong 2011–2012, när BHC degraderas från allsvenskan på grund av sina ekonomiska problem. I december 2012, mitt under division ett-säsongen, valde Ljusteräng att säga upp sig – också som en följd av klubbens ekonomiska problem.

Den gångna säsongen har han coachat Kallinge/Ronneby i division ett – men nu kan alltså två steg uppåt i seriesystemet samt en flytt till Jönköping bli aktuellt.

Oskar PålssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons