Annons
Teresa Utkovic avgjorde för Sverige mot Tyskland i OS-handboll.
Sport • Publicerad 15 augusti 2008
Foto: Lee Jin-man

Gladast av alla tv-tittare:

BHC:s avhoppade forwardsstjärna Jens Karlsson.

Annons

Det elitidrottande paret är på skilda håll under OS. Jens har skaffat sig ett tilläggsabonnemang för att kunna ringa ofta och billigt till sin Teresa.

– Nu måste jag hem till OS-byn och tala med Jens på mobil. Vi snackas vid minst tre gånger om dan, berättar hon. Han är väldigt handbollsintresserad.

Teresa Utkovic är flitigt uppvaktad av media efter den viktiga segern mot Tyksland. Nu ligger vägen öppen mot kvartsfinal.

Vinst i gruppavslutningen mot Brasilien (03.00 svensk tid natten mot söndag) räcker.

– Det blir nog annan typ av spel, men nu har vi självförtroende, lovar Sävehof-tjejen.

Hon visade vägen mot den nödvändiga tvåpoängaren i går. Efter att ha suttit på bänken hela första halvleken kom hon in med väldig energi.

De sista tolv minuterna gjorde hon tre mål från sin högerkant. 27-26 när bara sekunder återstod.

– Jag såg att målvakten gick isär med benen. Det var bara att sätta bollen där, säger hon, som en enkel förklaring.

Nervösast av många tv-tittare var nog pojkvännen Jens Karlsson i Ålborg.

I telefon från lägenheten i Danmark berättar han för BT:

Annons

– Det är värre än att spela själv. I pojkåren var jag med i Kortedalas handboll. Nu är det kul att följa Teresa. Särskilt när hon är så här bra.

Jens Karlsson var på plats när Sverige säkrade OS-biljetten, genom seger mot Kroatien i Berlin. Han ville gärna rest till Peking också.

– Tyvärr gick det inte att ordna nu när hockeysäsongen är igång i Ålborg. Men jag ser OS-lagets alla matcher, plus mycket annat.

Teresa Utkovic vill gärna följa efter pojkvännen till Danmark. Hittills har det inte löst sig med någon klubbadress där.

– Det finns ett par möjligheter, säger hon något hemlighetsfullt. Men det kan också bli så att jag stannar i Sverige och tar ett halvtidsjobb.

I så fall blir det längre till Jens hockeymatcher. I vintras följde hon Borås HC:s granna säsong i allsvenskan.

– Det blev många i Borås Ishall, berättar hon. Kul att det gick så bra med tanke på att de var nykomlingar.

I uppståndelsen efter OS-succén berättar Utkovic att hon kunde blivit ett ”Ulf Samuelsson-fall.” Ni minns hockeyspelaren som diskades för sitt dubbla medborgarskap i Nagano 1998.

I samma veva skickade hon in ansökan till Kroatien men hann kalla tillbaka den när hon fick veta riskerna.

– Nu är reglerna ändrade, så jag ska söka igen. Även om jag alltid bott i Göteborg känner jag mycket för pappas hemland, säger hon.

Jan Hansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons