Annons

Förlust för Meijer i debuten

Ulf Meijer satt på sin vanliga plats i Lassarinken, längst upp på sittplatsläktaren.
Men det fanns en avgörande skillnad jämfört med tidigare.
I går gjorde han nämligen sin första match som huvudtränare för Ulricehamn.
Sport • Publicerad 13 februari 2008

Ishockey division 1 E fortsättningsserien

Ulricehamn-Kumla 1-2

Annons

– Ja, det var annorlunda, säger han efter matchen. Nu måste jag ju tänka lite också, inte bara slappna av och kolla på matchen.

Han har sett nästan alla hemmamatcher som vanlig åskådare. Nu stod han mycket och gjorde anteckningar.

Ulricehamn är i ett vakuum i väntan på kvalspel för nytt kontrakt. En match återstår därefter väntar ett längre uppehåll. Sedan en kvalgrupp där två lag av fem stannar kvar i ettan.

Klubben förberedde sig för kvalet genom att i veckan byta ansvarig huvudtränare: Janne Immonen ut, Ulf Meijer in. Det återstår att se om det har någon avgörande betydelse. Om det går att ändra på något.

– Klart det gör, svarar Meijer. Åtminstone små justeringar spelmässigt. Jag tycker det har sett bra ut på träningarna och även i dag mot Kumla.

Fast egentligen handlar det om comeback på tränarposten för Meijer. Han tränade UIF säsongerna 93-96 och 04-06.

Nere i båset stod Lennart Sahlin som hela säsongen. Han coachade laget på nära håll, peppar, sköter byten och kommunicerar med Meijer under periodpauserna.

Så kommer det att vara även i framtiden.

– Klart jag funderade en stund när omorganisationen kom, erkänner Sehlin. Men nu är rollerna klara och vi blickar framåt.

Själva matchen saknade resultatmässigt helt betydelse. Ulricehamn saknade sex spelare, sjuka eller skadade: Fredrik Liljewall, Joni Kauppi, Patrik Andersson, Linus Drott, David Bjursten och Linus Lindgren.

Annons

Bäst i Ulricehamn var andremålvakten Henrik Wahlfrid. Han räddade allt utom en straff i förstaperioden och en kontring i sista.

Han fick dessutom och smäll i huvudet och blödde i samband med straffen. De flesta trodde nog på bortautvisning men det blev straff för ”blockering i egen målgård”.

Mats Thorén

Matchfakta

Ulricehamns IF-IFK Kumla IK 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Första perioden: 0-1 (10,12) Erik Larsson (straff).

Tredje perioden: 0-2 (18,33) Andreas Jensen (Niklas Dawidsson), 1-2 (19,49) Pierre Forsberg (Rickard Larsson).

Skott: 22-19 (11-8, 4-8, 7-5)

Utvisningar, UIF: 4x2. Kumla: 2x2.

Domare: Robin Karlsson, Alvesta.

Publik: 202.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons