Annons

Förlust för Mark – trots 39 poäng från nya amerikanskan

Knäskada och tappad kontaktlins.
Trots det gjorde Shaylen Burnett 39 poäng – fler än resten av laget tillsammans.
– När de försvarade nära gick jag mot korgen och när de gav mig utrymme sköt jag, säger amerikanskan.
Basket • Publicerad 6 november 2019
Det var stundtals Högsbo mot Shaylen Burnett i Kinnahallen. Amerikanskan gjorde fler poäng än sina lagkamrater tillsammans.
Det var stundtals Högsbo mot Shaylen Burnett i Kinnahallen. Amerikanskan gjorde fler poäng än sina lagkamrater tillsammans.Foto: Linus Dahlbäck

Sjätte matchen – sjätte raka förlusten. Säsongen har inte börjat som Mark Basket hoppades. I västderbyt mot Högsbo gjorde senaste nyförvärvet, Shaylen Burnett, sin hemmadebut – och levererade direkt.

– Jag var egentligen inte tänkt att spela den här matchen, säger hon och syftar på knäskadan hon ådrog sig i sin debut mot Telge.

Annons

Det kanske var tur för Mark att hon kunde göra det. När hon, i tredje perioden, föll och fick en motståndare över sig tappade hon sin ena kontaktlins. När spelet upptogs, med Burnett på bänken, tappade Mark bollen direkt och bjöd på två poäng. Resultatet under de två minuter hon satt på bänken blev 0–7.

– Linsen satt inte helt rätt sen. Jag hade svårt att se korgen i slutet av matchen.

Trots det satte hon alltså 39 poäng – när laget stannade på 76.

– Jag försökte bara göra det bästa för laget. Men jag vill också spela fram mina lagkamrater till lägen och göra fler assist. Jag behöver bara komma in i laget mer och lära känna mina medspelare och de behöver lära känna mig, säger hon.

Trots dina 39 poäng blev det förlust. Vad hade krävts för att ni skulle vinna?

– En period till. Då hade vi vunnit.

Lagets coach Pascal Leras har i tidigare BT-artiklar varit framme med sågen när det kommit till flera av de amerikanska importerna.

– Shaylen Burnett är en fantastisk spelare och en otrolig poänggörare. Men hon måste anpassa sig mer till vårt spel. Hon gillar att göra poäng men ibland vet inte de andra spelarna vad hon ska göra eller hur hon ska passa, säger han och utvecklar:

– Det är bättre att dela upp poängen. I dag gjorde hon 39 poäng men vi vann ändå inte – för att de andra spelarna gör för få. Vi har ingen mer spelare som gör över tio poäng och vi borde ha minst fem.

Nu har ni sex raka förluster. Vad säger du till spelarna för att de ska ha kvar tron?

Annons

– Fortsätt tro. Vi måste fortsätta jobba och utvecklas. Nu gjorde vi 76 poäng och kan vi göra så många poäng kommer vi kunna vinna matcher. Vi behöver bara hitta en bättre balans mellan anfall och försvar.

Förutom Shaylen Burnetts och hennes knäproblem spelade även amerikanska centern Terae Briggs och lagkaptenen Anna Golob med skador.

– Hade de varit friska hade vi fått med oss ett bättre resultat, säger Leras.

Briggs spelade stora delar av den första halvleken innan hon såg ut att skada sin stukade fot värre i den tredje perioden och fick ledas ut.

– Hoppas att det inte är någon fara med henne. Vi har tjugo dagar utan match nu så det var därför de spelade i dag, trots att de var skadade, säger Pacal Leras.

Mark–Högsbo

76–95 (15–21, 20–25, 19–26, 22–23)

Poäng Mark: Shaylen Burnett 39, Erica Iderstål 10, Terae Briggs 10, Cierra Johnson 6, Julia Rohner 6, Anna Golob 3, Miranda Elebring 2.

Publik: 236

3 Shaylen Burnett

2 Erica Iderstål

1 Julia Rohner

Linus DahlbäckSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons