Annons
En förkylning stoppar Ulricehamns IF:s Hanna Falks drömmar om ett första SM-guld. Den svenska sprintdrottningen sitter redan på tåget på väg ifrån SM-orten Piteå.
Sport • Publicerad 21 januari 2010

Hanna Falk var i Piteå för att köra sitt första SM någonsin. Tanken var att hon skulle ha startat i alla veckans fyra lopp, även om fokus låg på lördagens sprint.

Men Ulricehamns sprintstjärna kände sig lite lätt krasslig redan under, och efter gårdagens sprintstafett. Därför valde hon att stå över dagens dubbeljakt.

Annons

Och när förkylningen inte hade lagt sig till eftermiddagen i dag kände hon sig tvungen att kasta in handduken.

– Hanna kände sig krasslig i går, och har inte blivit bättre i dag. Eftersom det kommer viktigare uppgifter väljer vi att åka hem, förklarar pappa Johan Falk till BT.

Som det är nu är förkylningen inte värre än att Hanna Falk sannolikt hade kunnat starta i lördagens sprinttävling – där hon förstås hade varit stor guldfavorit.

Men med tanke på att en start hade inneburit att risken fanns att förvärra sjukdomen, och på så sätt kanske gå miste om flera viktiga träningspass inför OS, togs beslutet att omgående lämna Piteå.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons