Annons

Förbereder för protest vid världscuploppen

Arrangören är beredd på nya klimatprotester vid helgens världscuptävlingar i längdskidor i norska Beitostølen.
Skidor • Publicerad 8 december 2022
Världscupen i längdskidor kommer till Beitostølen. Arkivbild.
Världscupen i längdskidor kommer till Beitostølen. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Under tävlingarna i Lillehammer tog sig demonstranter in på banan för att protestera mot oljeindustrin genom att hålla upp banderoller och störa loppet.

– Vi är beredda på att något liknande kan hända. Vi har en plan för att hantera det och informerat våra anställda, säger stadionchefen i Beitostølen, Kjell Berge til TV2.

Annons

Olve Gravklev, en av dem som deltog i protesten i Lillehammer, har agerat talesperson för gruppen bakom den, "Stoppa oljeprospekteringen". Han säger till TV2 att gruppen just nu inte har några planer på nya protester.

– Jag har fått flera hatmeddelanden personligen, meddelanden om att jag är hjärntvättad, dum och att jag borde skaffa ett jobb. Trots det har kampanjen successivt fått stort stöd och vi har sett flera artiklar om vintersportens framtid, säger han och framhåller att det inte var meningen att förstöra för åkarna.

Världscuphelgen i Beitostølen inleds på fredag med sprint följt av 10 kilometer klassiskt på lördag och mixedstafett på söndag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons