Annons

Förändringar att vänta i Elfsborg

Två raka matcher där Elfsborg har tappat ledningar och också poäng.Det vill Magnus Haglund få en ändring på snarast.– Vi måste klara av att höja lägstanivån i perioder där vi inte spelar bra, säger han.
Fotboll • Publicerad 7 maj 2017
Magnus Haglund vill se att Elfsborg lyckas få upp en högre lägstanivå i sitt spel. Foto: Axel Noren
Magnus Haglund vill se att Elfsborg lyckas få upp en högre lägstanivå i sitt spel. Foto: Axel Noren

Både matcherna mot Gif Sundsvall och Östersund har Elfsborg tagit ledningen men sedermera tappat.

Nu vill tränare Magnus Haglund se en förändring inför mötet med Malmö.

Annons

– Varje match är unik på så sätt att den har olika ingångar. Man får se hur matchen tar vägen och hur man då skulle kunna tänkas agera i andra halvlek. Men vi måste klara av att höja lägstanivån i perioder där vi inte spelar bra. Att göra mål är trots allt det svåra i fotboll och där har vi lyckats bra så här långt, det ska vi bygga vidare på, säger han.

Vad förväntar du dig för typ av matchbild mot Malmö?

– Det kommer att bli en häftig utmaning för oss mot de stora seriefavoriterna. I och med att det är två lag som tycker om att spela och äga mycket boll räknar jag med en hård kamp om initiativet. Sen handlar det givetvis om att vi förvaltar de omställningar som kan uppstå, säger han.

Inför mötet med Malmö kommer det att ske några olika förändringar i Elfsborgs lag. Issam Jebali är tillbaka från sin avstängning och Joakim Nilsson är återställd efter den lårskada som försatte honom ur spel mot Östersund. På mittbackspositionen saknas i stället Jörgen Horn som blev utvisad senast och avstängd är också Jesper Karlsson efter sitt tilltag i en U21-match mot Halmstad tidigare i vår.

Jesper Manns hade känningar i baksida lår mot Östersund och han är inte återställd än. Söndagsträningen körde han för sig själv.

– Han är ytterligare ett par dagar bort, hälsar Magnus Haglund.

Oskar Lindwall

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons