Lördagens Sjuhäradssport i korthet

Det var en sportlördag i Sjuhärad med mycket fotboll på schemat. Så här har det gått:
Publicerad 22 april 2017

LÖPNING: Anders Grahl (Hälle) och Jenny Johannesson (Mullsjö) vann herr- respektive damklasserna över tio kilometer när UT-milen avgjordes i Ulricehamn. Bästa lokala löpare i respektive klass blev Linus Wirén och Hanna Falk med var sin andraplats. Se separata artiklar här, här och här.

ISHOCKEY: HV71 med Nittorpsfostrade Erik Andersson i laget kvitterade till 2–2 i SM-finalen mot Brynäs via bortaseger med 6–4 i dag. Eriksson spelade 10.53, men blev poänglös. Matchtext här.

FOTBOLL: I herrtvåan föll Dalstorp med 1–0 i Höganäs. Segermålet kom i 83:e minuten. Därmed står Dalstorp på tre poäng efter tre omgångar. Matchtext finns här.

FOTBOLL: I damettan föll Nittorp med 1–0 hemma mot Qviding. Där hade hemmalaget en straff, en boll i ribban och en i stolpens insida under den första halvleken. Sedan kontrade Qviding in 1–0 – och Nittorp kom av sig. Matchtext finns här.

I Vadstena tog Bergdalen sin första poäng för säsongen, via 2–2. Boråsarna fick en kanonstart med ledningsmål redan i första minuten. Man ledde även med 2–1, men precis som i premiären tappade man sin ledning. Kvitteringen föll så sent som i 92:a minuten. Matchtext finns här.

ORIENTERING: Filip Grahn, Hestra IF slutade på tionde plats i natt-SM. För fler lokala reultat, se separat artikel.

GOLF: Emma Westin, Bredareds GK gick andra rundan av LET Access-tävlingen på Azorerna på 77 slag. Därmed står hon på +8 efter två rundor, ett resultat som inte räckde för klarad cut. Westin slutade på 39:e plats. Det hade krävts +5 för att få spela vidare.

FOTBOLL: Hestrafors–Holmalund i herrtrean slutade 0–0, det blev alltså Hestrafors första poäng för säsongen. Matchtext här.

För Ulricehamn blev det förlust med 1–0 borta mot IFK Skövde. Därmed är UIFK poänglöst efter två omgångar. Matchtext här.

FOTBOLL: I superettan gjorde Richy Yarsuvat 1–0-målet när Dalkurd vann borta mot Öster med 2–1. Det var Yarsuvats andra mål i serien.

BASKET: Jonas Jerebko spelade tio minuter och gjorde sex poäng när Boston Celtics reducerade till 1–2 i åttondelsfinalen (bäst av sju matcher) i NBA-slutspelet mot Chicago Bulls. Celtics vann på bortaplan med 104–87.

FOTBOLL: Här är alla slutresultat från dagens lokalfotboll: