Annons

Fogdös hjälp bakom Byggmarks silver

Jens Byggmark har fått ordning på utrustningen. Och tack vare slalomlegendaren Thomas Fogdö även på huvudet.
– För första gången kan jag säga att jag är stolt över min säsong hittills. Att jag varit taktisk och klok, säger Byggmark.
Sport • Publicerad 20 februari 2011

Det har varit några tuffa år för Jens Byggmark, inte minst har han haft svårt att hitta det rätta materialet.

Men lika mycket av förklaringen till VM-succén ligger i det mentala.

Annons

– Det hänger ihop lite. Jag började hitta materialet lite redan förra året. Sedan har jag också fått hjälp av Fogdö för att få rätt på den mentala biten, säger Byggmark.

– Jag får bra hjälp av honom att kontrollera mina tankar.

Han och Thomas Fogdö, som även hjälpt Maria Pietilä Holmner och André Myhrer, hade kontakt efter slalomen i Schladming och hördes på nytt två gånger i slutet av veckan.

Dessutom har Byggmark självklart hämtat inspiration från andra skidlegendarer, bland annat en som vann två VM-guld i just Garmisch-Partenkirchen 1978.

– Ingemar Stenmark är den coolaste killen någonsin. Varje gång jag ser honom göra något så ryser jag. Han är så cool, säger Byggmark.

– När jag var liten och växte upp i Tärnaby gjorde de alltid allt möjligt. Samma som med Anja Pärson. Det har hela tiden gjort att vad som helst är möjligt för en.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons