Annons

Flack bäst i Europa

Förlust. Men ändå seger.
Sport • Publicerad 8 december 2008

I och med Nina Flacks silver i English Open är hon redan nu klar segrarinna i Europatouren.

Sent i går kväll spelades finalen mot Kirsten Penny. Den spelades i bäst av tre serier. Den första, som utvecklades till en dramatisk sådan, vanns av Kinnatjejen med 226–224. I andra serien tog det dock stopp. Penny vann klart, när Flack stannade på 146 poäng och endast en strike.

Annons

– Vi spelade dåligt båda två, men Penny var den som spelade minst dåligt, säger Flack när BT når henne, precis innan hon ska gå upp och ta emot andrapriset på 3000 pund.

För det blev en andraplats, eftersom Penny vann även den tredje serien (221-202).

Finalförlusten gör att Flack tappar tio poäng mot just Penny, i kampen om att bli Europas bowlingdrottning. På fredag var den kampen tänkt att avgöra, när sista deltävlingen spelas i Qatar. Men faktum är att Flack redan är klar mästarinna.

– Penny tog bara ikapp tio av de 51 poäng jag hade ledningen med i Touren, så det skiljer fortfarande 41, säger Flack.

Skulle Penny vinna i Qatar får hon 50 poäng. Med enkel matematik räknar man då ut att Flack behöver få tio poäng för att förbli i ledningen.

– Men tio poäng får man om man blir typ femtonde kvinna, men det är bara tolv som ställer upp, avslöjar Flack.

Det medför att Nina Flack redan nu kan titulera sig bäst i Europa.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons