Annons
23-årige Roope Ahonen är Borås Basket senaste nyförvärv.
Sport • Publicerad 25 juni 2013
Foto: 

Pressmeddelande från Borås Basket:

23-årige Roope Ahonen är en finsk landslagsguard som den senaste säsongen representerade Solna Vikings i Basketligan. Klubbchef Jonas Larsson imponeras av Ahonens explosiva förstasteg och hans förmåga att prestera på båda guardpositionerna. Nu finns Ahonens namnteckning på ett kontrakt med Borås Basket kommande säsong.

Annons

Borås Basket behövde en explosiv spelare som kunde hantera båda guardpositionerna. Valet föll på duktige Roope Ahonen. Ahonen är finsk landslagsman och spenderade förra säsongen i Solna Vikings. Där snittade han dryga tio poäng och fyra assists på 23 minuter per match. Kanske var minuterna färre än de normalt borde ha varit, med tanke på att han konkurrerade med självaste Mats Levin om dem? Känslan är att Ahonen kommer passa väldigt bra in i Borås Baskets spel.

–Med Roope Ahonen får vi en spelare som ger oss flexibilitet på bakplan. Han skjuter bra både från dribbling och som passningsmottagare. Dessutom är han en bra framspelare. Roope stärker definitivt vår ställning inför hösten och jag är väldigt glad över att han valde att skriva på, säger klubbchef Jonas Larsson.

Läs mer i morgondagens BT.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons