Annons

Ferrari värvar konkurrentens stallchef

Formel 1 • Publicerad 13 december 2022
Fred Vasseur tar klivet från Alfa Romeo till Ferrari.
Fred Vasseur tar klivet från Alfa Romeo till Ferrari.Foto: Asanka Brendon Ratnayake/AP/TT

Ferrari hade ett tungt år i F1-cirkusen. Trots en andraplats i konstruktörsmästerskapet kunde man summera säsongen med en lite bitter eftersmak. Dåliga taktiska beslut och motorhaverier stoppade förarna Charles Leclerc och Carlos Sainz från att på allvar vara med och utmana om VM-titeln.

Detta fick stallchefen Mattia Binotto att lämna in sin avskedsansökan i november. Nu har man hittat en ersättare i Alfa Romeos dito Fred Vasseur.

Annons

"Jag är verkligen glad och hedrad över att ta över ledarskapet för Scuderia Ferrari som stallchef. Som någon som alltid har haft en livslång passion för motorsport, har Ferrari alltid representerat själva höjdpunkten i racingvärlden för mig", säger Vasseur i ett pressmeddelande.

Vasseur har förutom sex år i Sauber/Alfa Romeo också varit stallchef i Renault, numera Alpine. Alfa Romeo slutade sexa i konstruktörsmästerskapen den gångna säsongen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons