Annons

Fernando Alonso klar för Aston Martin

Tvåfaldige världsmästaren Fernando Alonso är klar för Aston Martin. Det meddelar stallet på sin . Han ersätter därmed Sebastian Vettel.
Formel 1 • Publicerad 1 augusti 2022
Veteranen Fernando Alonso byter till Aston Martin. Arkivbild.
Veteranen Fernando Alonso byter till Aston Martin. Arkivbild.Foto: Darko Bandic/AP/TT

Den 41-årige veteranen har inga planer på att lägga ner karriären. Aston Martin har meddelat att Alonso har skrivit på för stallet på ett flerårskontrakt.

"Hela Aston Martin är väldigt entusiastiska över att kunna få Fernandos erfarenhet och otroliga snabbhet till vårt stall. Att knyta till sig Fernando är ett tydligt budskap från vår organisation att vi är dedikerade till att bygga ett vinnande formel 1-stall", skriver de på hemsidan.

Annons

Spanjoren debuterade i formel 1 redan 2001. Han lämnade sporten under slutet av säsongen 2018 men stannade hos McLaren som ambassadör under 2019. 2020 var han kontraktslös men återvände till Alpine inför säsongen 2021.

Det blev två säsonger för det franska stallet och nu står det alltså klart att det är Alonso som blir Sebastian Vettels ersättare i Aston Martin från och med nästa säsong. Vettel är även han en legendar inom sporten med fyra raka världsmästartitlar mellan 2010 till 2013. Tysken kommer efter säsongen att avsluta karriären som formel 1-förare.

"Ingen i formel 1 i dag kan visa en tydligare vision och beslutsamhet över att vinna. Det gör det här till en intressant möjlighet för mig", säger Alonso i ett uttalande.

I Aston Martin får han Lance Stroll som stallkollega. Vem som ersätter Alonso i Alpine är ännu oklart.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons