Annons

Femton gripna i fotbollshärva

Tysk polis har gripit femton personer i fyra länder misstänkta för vadslagningsfusk i Champions league. Tre matcher utreds.
Sport • Publicerad 20 november 2009

Cirka 200 fotbollsmatcher i nio länder inklusive tre i Champions league finns med i den stora spelhärvan som utreds av tysk polis. De misstänkta matcherna spelades i Tyskland, Belgien, Schweiz, Kroatien, Slovenien, Turkiet, Ungern, Bosnien-Hercegovina och Österrike. Spelvinsterna ska ha uppgått till flera miljoner dollar, enligt åklagarna.

Polis i fyra europeiska länder genomförde samordnade räder på fredagen och arresterade 15 personer.

Annons

Tolv matcher i European League – tidigare känd som Uefa-cupen – utreds också. Åklagare tror att spelvinsterna vid de fixade matcherna har uppgått till flera miljoner euro.

Bland de misstänkta matcherna finns även en kvalificeringsmatch i European Championship för spelare under 21. Fyra matcher i division två i Tyskland utreds också.

Polisen genomförde ett femtiotal räder under torsdagen. Spelare, tränare, domare och andra officiella representanter misstänks vara inblandade. Två av de gripna är kroatiska bröder som bor i Berlin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons