Annons

Femte segern för Johaug i Lysebotn Opp

Skidor • Publicerad 6 augusti 2020
Therese Johaug vann Lysebotn Opp igen.
Therese Johaug vann Lysebotn Opp igen.Foto: Carina Johansen/NTB/TT

Therese Johaug ser ut att ha tränat bra det senaste halvåret. I rullskidsloppet Lysebotn Opp, över 7,5 kilometer, krossade hon konkurrenterna.

Det var hennes femte seger i uppförsbacken i norska Rogaland efter att hon också vann 2012, 2016, 2018 och 2019. Johaug tog kommandot från start, ledde vid samtliga mellantider och var överlägsen i mål.

Annons

Tiden, 33 minuter och 11 sekunder, var dock långt ifrån hennes rekord från i fjol på 31.18,4. Heidi Weng blev tvåa och Helene Marie Fossesholm trea.

– I år var det andra förhållanden med blöt asfalt. Det gör ganska mycket när du ska uppför här, säger Johaug till NTB.

Tävlingen var den första för den norska skideliten efter att coronaviruset satte stopp för säsongsavslutningen i mars, och av smittoskäl var det individuell start i årets Lysebotn Opp.

På herrsidan vann Simen Hegstad Krüger, på tiden 29.25, och tog därmed sin tredje raka seger i tävlingen. Tvåa var Hans Christer Holund.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons